Foto: Publicitātes attēli

Autobusu pārvadājumu kompānija “Lux Express” 17. jūnijā atklās jaunu vasaras maršrutu Tartu – Kuresāre, nodrošinot iespēju Latvijas iedzīvotājiem šovasar no Rīgas ērti apmeklēt Sāremā salu un tās lielāko pilsētu Kuresāri. Jaunais reiss ir saskaņots ar līdzšinējo maršrutu RīgaPērnavaTallina, izveidojot jaunu vasaras ceļojumu maršrutu RīgaPērnava – Kuresāre, ar pārsēšanos Pērnavā. Jaunais maršruts būs pieejams vasaras periodā no 17. jūnija līdz 21. augustam.

Sāremā sala vienmēr ir bijusi Latvijas iedzīvotāju iecienīts galamērķis, un pirms Covid-19 pandēmijas gadā šeit ieradās vairāk nekā 14 000 viesu no Latvijas. Kuresāre ir Igaunijas Sāremā salas lielākā pilsēta un centrs. Pilsētas viesus sagaida daudzveidīgi SPA pakalpojumi, elpu aizraujoši dabas skati un plašs vēsturiskais mantojums. Galvenie apskates objekti: Kuresāres bīskapa viduslaiku cietoksnis un pils komplekss, Svaru nams, Svētā Nikolaja pareizticīgo baznīca, senais Bruņniecības nams, vēsturiskais Rātsnams, Kūrmāja, Saules gulta jeb Kāli meteorīta krāteris, Kuresāres Veselības parks.

"Mēs ceram, ka šogad mūsu salā atkal uzņemsim vairāk nekā 10 000 viesu no Latvijas. Iespēja ceļot no Rīgas uz Sāremā ar "Lux Express" noteikti palīdzēs sasniegt šo mērķi," komentē "Visit Saaremaa" mārketinga menedžere Marija Rūbasa.

Sāremā sala ir īpaši draudzīga velosipēdistiem, kuriem būs iespēja izmantot "Lux Express" bezmaksas velobiļešu servisu, biļeti iepriekš rezervējot mājaslapā "luxexpress.eu". Uzņēmums visos maršrutos starp Baltijas pilsētām un Varšavu ir radis iespēju bez maksas pārvadāt līdz četriem velosipēdiem vienā autobusā.

Kā nokļūt no Rīgas uz Kuresāri?
9.00 Rīga -> 11.35 Pērnava
12.10 Pērnava - > 15.05 Kuresāre
16.55 Kuresāre - > 19.45 Pērnava
19.50 Pērnava - > 22.25 Rīga

"Lux Express" ir Igaunijas autobusu pārvadājumu kompānija, kas darbojas starptautiskā mērogā, piedāvājot pasažieriem ērtākos braucienus ar autobusiem visā reģionā. "Lux Express Group" apkalpo Igaunijas iekšzemes un autobusu maršrutus starp lielākajām Baltijas valstu pilsētām, kā arī Sanktpēterburgu, Helsinkiem un Varšavu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!