Foto: Publicitātes attēli
Arī šogad, uzsākot aktīvo tūrisma sezonu Augšdaugavas novadā, 15. maijā dabas parkā "Daugavas loki" norisināsies ikgadējs vasaras piedzīvojums – Tūrisma triatlons, informēja Augšdaugavas novada pašvaldības iestādē "TAKA".

Tūrisma triatlons norisināsies Augšdaugavas novada Naujenes pagasta Slutišķu un Dileviču ciemu teritorijās. Triatlona trase būs ainaviska un tiks iedalīta trīs posmos – laivošana ar smailīti, riteņbraukšana un foto orientēšanas.

Sacensību sākums paredzēts pulksten 11, kad starts tiks dots pirmajam posmam ar kanoe laivām. Šis posms ir aptuveni deviņus kilometrus garš un ved lejpus pa Daugavu no kempinga "Daugavas lokos" līdz kempingam "Ozianna".

Kempingā "Ozianna" notiks pārsēšanās uz velosipēdiem. Tālāk maršruts vedīs pa iezīmētu zemes ceļu gar Daugavu un mežu līdz Latgales sētai Slutišķu ciemā. Otrā posma garums ir aptuveni desmit kilometri.

Triatlona trešā daļa ir foto orientēšanas, kas izpildāma visa maršruta garumā, kur dalībniekiem pie starta līnijas tiks iedalīti attēli, kurus, peldot ar smailīti un braucot ar velosipēdu, ir nepieciešams ieraudzīt un nofotografēt.

Tūrisma triatlonā aicinātas piedalīties ģimenes, draugi, kolēģi un ikviens, kuram patīk ceļot un iepazīt arvien jaunas vietas. Dalībai sacensībās nav vecuma ierobežojuma. Galvenais nosacījums – prasme braukt ar riteni un airēt smailīti.

Veiksmīgai dalībai triatlonā, vismaz vienam no komandas dalībniekiem nepieciešams uzlādēts mobilais telefons un interneta pieslēgums.

Pieteikties dalībai Tūrisma triatlonā iespējams šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!