Foto: F64

Šajā nedēļas nogalē no 27. līdz 29. maijam Kandavā notiks pilsētas svētki ar devīzi "Atslēdz Kurzemi!". Trīs dienu pasākumu klāsts ir iespaidīgs un tajā ko aizraujošu atradīs ikviens. Par to, kas plānots Kandavā, "Tūrisma Gidam" stāstīja Tukuma novada pašvaldībā.

Piektdien, 27. maijā svētkus atklās Tukuma novada izglītības iestāžu koru un mūsdienu deju kolektīvi Kandavas brīvdabas estrādē "Ozolāji", savukārt Kandavas Lauksaimniecības tehnikuma stadionā apmeklētāji aicināti uz ģimenes restorāna "Nāriņa" atvēršanas svētkiem.

Pulksten 20 Bruņinieku pilskalnā izskanēs nu jau par tradīciju kļuvušais koncerts "Savējie savējiem". Vakara noslēgumā pilsētas svētki aicinās uz Promenādi baudīt muzikālu un romantisku noskaņu vakaru ar mūziķiem Rūtu Dūdumu-Ķirsi, Jāni Ķirsi un Jāni Rubiku.

Svētki turpināsies sestdienā ar ikgadējām makšķerēšanas sacensībām. 28. maijā pulksten 6 no rīta pie Kandavas akmens tilta tiks dots starts Kandavas pilsētas svētku balvas izcīņai spiningošanā un makšķerēšanā ar pludiņmakšķeri. Tāpat sestdien notiks arī Latvijas 3x3 basketbola kausa vasaras sezonas atklāšana

No pulksten 10 līdz 16 Kandavas muzejā ikviens aicināts uz maiznieces Ainas Šteinbergas maizes degustāciju, bet Kandavas kultūras nama galerijā "Vējspārns" apskatāma būs Ligitas Caunes eļlas un akvareļu darbu izstāde.

Kandavas Depo laukumā notiks pilsētas svētku tirdziņš, bet turpat netālu, vecpilsētas promenādē, norisināsies Latvijas vadošo pavāru šovs "Garšu cīņas". Tāpat promenādē notiks arī citas aktivitātes – atrakcijas un spēles bērniem, interaktīvas performances, degustācijas, meistarklases, vīnziņu padomi, pavāru stāsti un dalīšanās ar jautriem un kurioziem atgadījumiem no banketiem.

Sestdienas vakarā, pulksten 19 brīvdabas estrādē "Ozolāji", uz savu jaunāko koncertprogrammu "Tāds, lūk, gads" aicinās populārā grupa "Dziļi Violets". Svētku koncertā piedalīsies solisti Nauris Brikmanis, Rihards Lepers, Atis Ieviņš un Dailes teātra aktieris Lauris Dzelzītis. Programmu vadīs TV un radio ētera personība Sanda Dejus.

Tikmēr pilsētas svētku trešā diena veltīta atpūtai un bērnu svētkiem. Svētdien 29. maijā pulksten 12 notiks bērnu iemīļotā "Pīlīšu regate" pa promenādes strautiņu, savukārt pulksten 13 svētki tiks noslēgti ar velo priekiem bērniem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!