Foto: Reuters/Scanpix

Aviokompānija Malaysia Airlines piedzīvojusi izgāšanos, interneta aptaujā uzdodot jautājumu: "Ko vēlaties izdarītpirms nāves?", ziņo laikraksts The Telegraph. Aptauja jau atzīta par bezgaumīgu un nepiedienīgu, ņemot vērā nesenos notikumus, kad neilgā laika posmā avarējušas divas šīs kompānijas lidmašīnas, prasot vairāku simtu cilvēku dzīvības.

Pirmdien aviokompānija savā mājaslapā uzsāka konkursu, aicinot ceļotājus Austrālijā un Jaunzēlandē 500 vārdos aprakstīt, kuras ir vietas, kurp viņi visvairāk vēlētos doties un kāpēc. Diemžēl nosaukums, kas angliski skan "Bucket List", nozīmē arī pirmsnāves vēlēšanos. Tā kā nepilna gada laikā divas Malaysia Airlines lidmašīnas bija iesaistītas traģēdijās, kas kopš marta prasījušas 537 dzīvības, šāds nosaukums var būt visai aizskarošs bojāgājušo tuviniekiem.

Neizbēgams bija sašutums sociālajos tīklos, kas licis aviokompānijai uz karstām pēdām nomainīt nosaukumu aptaujai. Tā vietā, apmeklētāji aviokompānijas tīmekļa vietnē tagad tiek lūgti aprakstīt to, ko būtu gatavi izsvītrot no sava vēlmju saraksta apmaiņā pret iespēju laimēt iPad un bezmaksas ekonomiskās klases biļeti.

Jau ziņots, ka jūlijā Doņeckas apgabalā Ukrainā tika notriekts Boeing 777 ar gandrīz 300 cilvēkiem uz klāja, kas lidojusi no Amsterdamas uz Malaizijas galvaspilsētu Kualalumpuru. Lidaparātā atradušies 280 pasažieri un 15 apkalpes locekļi, kas visi gājuši bojā. Savukārt 8. martā šīs pašas aviokompānijas lidmašīna Boeing 777-200 pazuda ceļā no Kualalumpuras uz Pekinu. Tajā atradās 239 cilvēki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!