Foto: Publicitātes foto

Marta mēnesī fiksēta šogad augstākā Latvijas iedzīvotāju ceļošanas aktivitāte, kas, salīdzinot ar pērno gadu, pieaugusi vairāk nekā piecas reizes, liecina bankas "Citadele" apkopotie dati. Turklāt šī gada sākumā Latvijas iedzīvotāji visbiežāk ceļojuši uz Vāciju, Spāniju, Itāliju un Poliju.

“Citadele” pārstāvji “Tūrisma Gidam” atklāja, ka marts kopumā bijis līdz šim aktīvākais ceļošanas mēnesis Latvijas iedzīvotājiem šogad – salīdzinot ar 2021. gada martu, iedzīvotāju veiktie aviobiļešu pirkumi palielinājušies piecas ar pusi reizes, bet klātienē veikto pirkumu skaits lidostās palielinājies teju desmit reizes.

2022. gada pirmajā ceturksnī Latvijas iedzīvotāju seši biežākie lidojumu un braucienu galamērķi veduši uz Vāciju, Spāniju, Itāliju, Poliju, Franciju un Zviedriju. Tikmēr Lietuvas iedzīvotājiem papildus jau nosauktajām valstīm fiksēti vērā ņemami pirkumi Baltkrievijā un Ukrainā, bet igauņi regulāri viesojušies Somijā, kā arī tērējuši lielas naudas summas Apvienotajos Arābu Emirātos.

Līdztekus, Latvijas valstij atceļot lielāko daļu Covid-19 ierobežojumu, šī gada martā vairāk nekā dubultojies klātienes pirkumu skaits, kas izdarīts vietējos restorānos, kā arī trīskāršojies pieprasījums pēc pagaidu naktsmītnēm un viesu namiem, ja salīdzina ar šo pašu periodu 2021. gadā.

Būtiski auguši arī klātienes pirkumi dažādās izklaides un atpūtas vietās, kur pieprasījums attiecībā pret pērnā gada martu pieaudzis nepilnas astoņas reizes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!