Foto: Fotodiena

Esam raduši, ka lielo pilsētu centrus rotā augstas, skaistas, kuplas, dabiskā vidē augušas egles, kā, piemēram, Rīgā vai Tallinā. Savukārt Viļņā Ziemassvētku laikā ierasts skatīt un apbrīnot neparastas svētku instalācijas. Plašāku uzmanību šajā gadā piesaistījusi Kauņa, jo tur slejas taureņiem rotāta svētku egle. Tikmēr cita Lietuvas pilsēta – Klaipēda – nolēmusi visus pārsteigt, galvenajā laukumā izgreznojot pavisam mazu eglīti.

Ilgus gadus Klaipēda svētkos rotājās ar augstām un kuplām eglēm, ko audzējuši un dāvinājuši pilsētas iedzīvotāji, turklāt dekoratori centās neaizsegt koka dabisko skaistumu ar spīguļiem un mantiņām. Šogad tomēr klaipēdieši nolēmuši iet citu ceļu, un svētkus Teātra laukumā gaida ar miniatūru eglīti, kas sasniegusi vien 55 centimetru atzīmi.

Kā norāda pilsētas mākslinieki, šis koks atbilst ekoloģijas idejām un patiesajām Ziemassvētku vērtībām – mājīgumam, pieticībai. Tajā pašā laikā šis kociņš ir kā izaicinājums ierastajam. Lai pasargātu mazo eglīti no ziņkārīgo rokām, tā novietota zem kupola.

Pēc svētkiem kociņš no Teātra laukuma atgriezīsies kokaudzētavā, kur turpinās kuplot un augt, līdz būs gana liels, lai pārceltos uz pastāvīgu dzīvi kādā no Klaipēdas parkiem vai skvēriem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!