Foto: Vida Press
Garie pārlidojumi ir grūti ne vien pasažieriem, bet arī lidojumu pavadoņiem un stjuartēm. Izrādās, ka, kamēr pasažieri snauž ērtākos vai mazāk ērtos krēslos, stjuartes arī nolien atpūsties nelielās kabīnītēs, kas noslēptas lidmašīnā – bez logiem un ļoti šaurās.

Šādas kabīnes atrodamas lielajos "Boeing 777" un "787" laineros, noslēptas virs pasažieru galvām, un uz šīm guļamtelpām ved šauras kāpnītes. Daudzi pasažieri pat nenojauš par šaurajām kāpnēm aiz durvīm, kuru atvēršanai parasti nepieciešams drošības kods, raksta "The Daily Mail". Parasti lielajās lidmašīnās esot astoņas gultasvietas, bet to skaits varot atšķirties atkarībā no lidkompānijas, kam pieder lidmašīna.

Uz "Boeing 777" klāja var būt no sešām līdz pat 10 stjuartu gultām, pie kurām paredzēta arī vieta, kur novietot apkalpes locekļu personīgās lietas.

Foto: Vida Press

Šim lidmašīnas modelim ir arī atsevišķa telpa pilotiem ar divām gultām, divām biznesa klases sēdvietām, bet dažu aviokompāniju laineros pilotiem iekārtotas arī vannasistabas ar tualeti.

Kā "The Daily Mail" ceļojumu sadaļai atklājusi kāda "British Airways" stjuarte, tad "Boeing 747" ir divstāvu gultas, savukārt, atpūšoties "Boeing 777", gultās viņa jūtoties kā zārkā. Tās gan esot mazas, bet ar segu un spilvenu guļvietas varot padarīt pavisam ērtas. "Vienmēr ņemu pati savu pidžamu un uztaisu sev mazu gultiņu. Reizēm paņemu arī segu un spilvenu, kas paredzēti biznesa klases pasažieriem, ja tie netiek izmantoti. Parasti kabīnes stjuartēm ir pavisam vienkāršas, dažās no tām ir arī televizori, bet tie ir ļoti mazi, pat mazāki par iPad," atklājusi stjuarte.

Starp guļvietām ir aizkariņi, lai radītu nelielu privāto telpu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!