Foto: Shutterstock

Janvāra beigās Ukrainas ostas pilsētas Odesas vēsturiskais centrs tika iekļauts UNESCO Pasaules mantojuma sarakstā. Tāpat pilsēta tika iekļauta apdraudēto pasaules mantojuma vietu sarakstā. UNESCO norāda – tas dod pilsētai iespēju saņemt pastiprinātu finansiālu un tehnisku atbalstu, lai to aizsargātu un atjaunotu, vēsta "The Guardian".

Par Pasaules mantojuma statusa piešķiršanu Odesai nobalsoja 21 valsts pārstāvis, 14 atturējās un viena balss bija pret. Savukārt UNESCO ģenerāldirektore Odrija Azoulaja uzsvēra, ka Pasaules mantojuma statuss nodrošinās, lai Ukrainas vēsturiskā ostas pilsēta tiktu pasargāta no turpmākās iznīcināšanas.

Foto: Shutterstock
Baleta un operas nams Odesā

Aģentūra piebilda, ka jau ir palīdzējusi remontēt Odesas Tēlotājmākslas muzeju un Odesas Modernās mākslas muzeju pēc bojājumiem, kas radušies kopš kara sākuma.
"Odesa ir brīva un leģendāra ostas pilsēta, kas atstājusi pēdas kino, literatūrā un mākslā, tādējādi tā ir pelnījusi pastiprinātu starptautiskās sabiedrības aizsardzību," teikts UNESCO ģenerāldirektores Odrijas Azoulas paziņojumā.

Foto: Shutterstock
Piemineklis hercogam de Rišeljē Odesā
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!