Par Montes pils tropisko dārzu Madeiras salā, kas pieder Portugālē, mēdz sacīt, ka tas ir skaistākais pasaulē un kaut reizi jāapmeklē ikvienam augu mīlim. Tajā ir neskaitāmi celiņi, tematiski nostūrīši, ezeriņi, nišas, svešzemju skulptūras, ūdenskritumi un strūklakas, kas veido satriecoši skaistu tropisko pasaku valstību.

Dārzs atrodas uz Montes kalna, ieskaujot Montes pili un muzeju, kurā apskatāmi mākslas darbi no Āfrikas. Montes tropiskais dārzs publikai atvērts no 1991.gada.Tā veidotājus iedvesmojis ceļojums pa Reinas upi, kur vai ik uz soļa bijušas pilis ar brīnišķiem dārziem. Pils dārza lepnums ir Āzijas stila dārzs ar Budas un arī indiešu un citu Āzijas valstu skulptūrām.

Tropiskajā dārzā apskatāmi augi, kas varenās Portugāļu impērijas laikā atvesti no dažādām pasaules malām, auguši gan pilīs, gan baznīcās, privātos dārzos un kolekcijās. Lielākā daļa no tiem ir sociālu, kultūras, politisku vai reliģisku notikumu liecinieki un simboli, teikts Madeiras salas mājaslapā. Tāpat šajā dārzā var uzzināt par salas vēsturi un apskatīt ar to saistītas skulptūras.

Dārzā ir apskatāmi tūkstošiem eksotisku augu no visas pasaules. Starp eksotiskajiem ziediem un augiem, ieslēpušies arī skaisti dīķīši, kuros apmeklētājus priecē karaliski gulbji un milzīgas krāsainas zivis, no kurām īpaši vērtīgas ir Koju, kas atceļojušas no Dienvidāzijas un kādreiz maksājušas veselu bagātību. Savukārt dārzā esošās celtnes, kolonnas un arkas liek tam izskatīties kā ilustrācijai no pasaku grāmatas.

Šis ir arī viens no pasaules bagātākajiem botāniskajiem dārziem.

Kad doties?

Dārzs ir atvērts visu gadu, izņemot 25. decembri. Tā darba laiks ir no plkst. 9.30 – 18.00. Turklāt arī klimats salā ir jauks visu gadu, tāpēc tas būs krāšņs vienmēr.

Kā nokļūt?

Montē viegli nokļūt no galvaspilsētas Funšalas ar pacēlāju, kas kursē visu dienu. Sagatavojies, ka dārzs ir visai plašs - septiņi hektāri - un būs daudz jāstaigā, tāpēc uzvelciet izturīgus un ērtus apavus.

Nepalaid garām

Ieejas biļete dārzā cilvēkiem, kas vecāki par 15 gadiem maksā 12.50 eiro. Bērniem, kas jaunāki par 15 gadiem, ieeja ir bez maksas, bet viņiem jābūt pieaugušo uzraudzībā.

Vairāk informācijas: www.montepalace.com

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!