Foto: Shutterstock
Zviedru un vācu valdīšanas periods Igaunijā atstāja būtisku arhitektūras mantojumu. Visā valsts teritorijā atrodamas neskaitāmas muižas, kuras mūsdienās bieži vien pārtop par luksusa viesnīcām. Šeit var izgaršot vīnus un ēdienus, kā arī baudīt SPA procedūras un sajusties kā aristokrātam, stāsta Igaunijas tūrisma centrs.

"Pädaste Manor"

Vairākus gadsimtus vecā muiža, kas atrodas Muhu salā, ir vienīgā pieczvaigžņu viesnīca ārpus Tallinas. Pilnībā atjaunotais muižas komplekss pārveidots par īstu luksusa viesnīcu ar SPA kompleksu. Viesiem tiek piedāvāti 24 dažāda stila numuriņi: sākot ar mājīgām istabiņām un beidzot ar greznām istabām muižas ēkā. Šeit var baudīt laisku atpūtu vai doties piknikā uz Mīlestības salu (Armastuse saar).

"Wagenküll Hotel"

Viesnīca piedāvā greznas un romantiskas istabiņas trīs dažādās ēkās – jūgendstila pilī, funkcionālā parka mājā un saimnieku mājā. Šeit ir 75 numuriņi un 10 apartamenti – katrs ir īpašs savas neatkārtojamās vēstures un izsmalcinātās arhitektūras dēļ. Pils kompleksā ietilpst jūgendstila pils, restorāns, SPA, kā arī viesnīcas ēka. Viesnīcas sauklis ir "brīvdienas bez stresa." Un kurš gan nevēlas brīvdienas bez stresa īstā muižā?!

"Sagadi Manor Hotel"

Muižas komplekss atrodas Lahemas nacionālajā parkā, bet tās vēsture aizsākās pirms 500 gadiem. Joprojām muižas teritorijā saglabājušās daudzas ēkas, dīķis un brīnišķīgs parks. Viesnīca piedāvā romantisku vasarnīcu, viesu māju ar plašu kamīnzāli un pirti, plašu restorānu ar gardiem ēdieniem un vairākas semināru telpas, kur var rīkot konferences. Turklāt tepat var apmeklēt muižas muzeju vai doties garās pastaigās.

Foto: Shutterstock

"Vihula Manor Country Club"

Elegantā muiža piedāvā pavadīt lieliskas brīvdienas ārpus pilsētas. Tā atrodas Lahemas nacionālajā parkā, kas dod iespēju skatīt brīnišķīgo dabu vai spēlēt mini golfu svaigā gaisā. Savukārt muiža piedāvā greznu atpūtu vairākās muižas kompleksa ēkās, kur katrai piemīt savs šarms.

"Alatskivi Castle"

Pils būvniecība ir uzsākta 17. gadsimtā, taču pabeigt to izdevās tikai 19. gadsimta beigās. Tas ir klasisks neogotikas arhitektūras piemērs, kuru ieskauj vairāki ezeri. Mūsdienās muiža kļuvusi par muzeju, kur var aplūkot vēsturisko izstādi. Turklāt šeit var palikt arī pa nakti kādā no otrā stāva numuriņiem vai tornī esošajā "suite" numurā. Tāpat tiek piedāvātas brokastis un masāžas procedūras.

Foto: Shutterstock
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!