Foto: Publicitātes foto
No 2. septembra katru ceturtdienu Nacionālā botāniskā dārza (NBD) oranžērija uzņems jebkuru interesentu aizraujošos stāstu vakaros. Pirmajā stāstu vakarā piedalīsies aktieri Laila un Jānis Kirmuškas, informēja NBD izglītības speciāliste Dace Miezīte.

Botāniskajā dārzā joprojām zied hortenzijas un plaukst dālijas. Vasarai un krāšņākās ziedēšanas sezonai pamazām ejot uz beigām, Dārzā parādās rudens krāsas un iezogas drēgnums. Taču Botānisko dārzu ir iespējams apmeklēt arī nemīlīgos laika apstākļos, jo aiz oranžērijas durvīm allaž sagaida labvēlīgs siltums. Un turpmāk oranžērijā īpaša būs katra ceturtdiena.

2. septembrī tiks aizsākta jauna tradīcija – Botāniskā dārza stāstu vakari. Ik nedēļu oranžērijā viesosies neparasti, iedvesmojoši cilvēki ar saviem stāstiem – gan romantiskiem, gan baismīgiem, gan pavisam ikdienišķiem un praktiskiem. Pirmais stāstu vakars notiks jau 2. septembrī pulksten 18.30. Tajā piedalīsies dzīvespriecīgie, dzirkstošie, humorpilnie aktieri Laila un Jānis Kirmuškas.

Otrais stāstu vakars gaidāms 9. septembrī. Uz to ar Salaspils domes atbalstu aicināts Kārlis Bardelis – vienīgais cilvēks pasaulē, kas airu laivā šķērsojis divus okeānus. Kārlis ir īsta enerģijas bumba, viņa stāsts ir ārkārtīgi iedvesmojošs, krāšņs, bagātīgi ilustrēts. Jaunieši no Kārļa "Okeānu stāstiem" var smelties milzīgu drosmes un pašpārliecības devu.

Bet trešais stāstu vakars 16. septembrī patiks ikvienam, kura "latviešu gēni liek meklēt sēni" – tajā piedalīsies sēņu lietpratējas Diāna Meiere un Maija Pohodņeva. Viņas par sēnēm zina krietni vairāk nekā to, kā atšķirt beku no gailenes, un "Sēņu stāstu" vakarā varēs uzzināt ne vienu vien pārsteidzošu faktu.

Stāstu vakari turpināsies arī pēc 16. septembra. Uz tiem aicinātas ģimenes ar bērniem, jaunieši, seniori – ikviens, kas var uzrādīt derīgu Covid-19 sertifikātu.

Ņemot vērā Covid-19 izplatību, "Tūrisma Gids" aicina rūpīgi izvērtēt nepieciešamību apmeklēt publiskas vietas, kā arī, dodoties dabā, izmeklēt atbilstošāko pastaigu maršrutu, šajā laikā saudzējot gan sevi, gan citus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!