Foto: Publicitātes foto

"National Geographic" latviešu valodā decembra numurā lasītāji tiek aicināti doties ceļojumā līdzi žurnālistam Polam Salopekam, kurš pa mūsu nenogurdināmo senču takām septiņu gadu laikā plānojis pieveikt 33 000 km garu gājienu – no Āfrikas līdz Ugunszemei. Tā portālu "Delfi" informē žurnāla izdevēju pārstāvji.

Pirms aptuveni 60 000 gadu Homo sapiens devās atklāt Zemi, pārvietojoties no Āfrikas Lielā Rifta ielejas līdz Dienvidamerikas Ugunszemei. Lai izsekotu senču gaitai un cilvēku izplatībai pasaulē, žurnālists Pols Salopeks (Paul Salopek) uzsāka projektu "Pametot Ēdeni" - tā ietvaros septiņu gadu laikā ar kājām plānots pievārēt 33 000 kilometru, aptverot četrus kontinentus.

"Esmu devies ceļojumā. Es eju pa pēdām idejai, stāstam, nepiepildāmam sapnim, iespējams, arī untumam. Es vajāju rēgus. No cilvēces šūpuļa Austrumāfrikas Lielajā Rifta ielejā es, kājām iedams, atgriežos takās, ko staigājuši senči, kas pirms vairāk nekā 60 000 gadiem pirmie atklāja Zemi. Tas ir un joprojām paliek mūsu lielākais ceļojums," par savu projektu izsakās Salopeks.

Vairāk par šo gājienu iespējams uzzināt "National Geographic" latviešu valodas izdevuma decembra numurā. Savukārt doties līdzi ceļojumā, kurš tika uzsākts šī gada sākumā un kura noslēgums plānots 2020. gadā, iespējams ar vietnes outofedenwalk.nationalgeographic.com palīdzību.

Bez jau minētā stāsta decembra numurā var uzzināt vairāk arī par ziemai aktuālām tēmām - "Pirmie slēpotāji" un "Zimņiks - ledus ceļš". "Pirmie slēpotāji" plašāk izklāstīs par senu kultūru Ķīnas Altajā, kur meklējami slēpošanas pirmsākumi, kā arī ieskicēs šīs nodarbes vēsturisko attīstību. Savukārt "Zimņiks - ledus ceļš" iepazīstinās ar "eksotisko" un vienu no visretāk apdzīvotajām sauszemes teritorijām - Krasnojarskas novadā pie paša polārā loka esošo Evenkiju, kuras teritorijas platība ir 767 660 km2 iedzīvotāju skaita ziņā tā pielīdzināma Cēsīm.

Papildus tam šajā reizē lasiet arī par supermateriālu attīstību, bērnu glābēju Etiopijā, pārsteidzoši daudzveidīgajām valzirgu īpašībām un Holivudas rēgu kaķiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!