Foto: M.Krafte
Nedēļas nogalē, proti, no 28. līdz 29. septembrim, Karostā notiks vairāki interesanti pasākumi. Iespējams, tieši tas pamudinās doties uz šo interesanto vietu arī šoreiz.

Industriālā mantojuma dienās apmeklētājiem būs atvērts Karostas ūdenstornis. Tornī notiks gida vadītas ekskursijas sestdien un svētdien pulksten 12 un 14 . Ekskursiju laikā būs iespējams iepazīties ar Karostas ūdenstorņa vēsturi, Liepājas ūdensapgādi, apskatīt senus ūdens saimniecības eksponātus un foto izstādi par citiem Liepājas industriālā mantojuma objektiem. Kā zināms, Karostas ūdenstornim bijusi svarīga loma Brīvības cīņu notikumos. No torņa ticis signalizēts sabiedroto kuģiem, kas stāvēja reidā un sniedza nozīmīgu atbalstu Liepājas aizstāvjiem. Ekskursija Karostas ūdenstornī būs bez maksas.

Foto: Eric Zirk

Redānu, kur vasarā jau otro gadu katru dienu tiek piedāvātas gida vadītas ekskursijas, šovasar apmeklēja vairāki tūkstoši Liepājas iedzīvotāju un tūristu. Redānā var apskatīt cara laika nocietinājumus, uzzināt par Redānā un Liepājas ziemeļdaļā notikušajām Brīvības cīņām, kas ir ļoti svarīgas Latvijas vēsturē, un apskatīt jūnijā Karostas festivāla laikā tapušos Liepājas un ārzemju mākslinieku darbus. Tiem, kas nav paguvuši Redānu apmeklēt vasarā, ir iespēja aizbraukt un apskatīt šajā nedēļas nogalē. Gids apmeklētājus gaidīs sestdien un svētdien no pulksten 11 līdz 16. Jāpiebilst, ka no pulksten 9 līdz 13 Redānā notiks līdz šim nebijis pasākums – Liepājas radio amatieru pārraide no Redāna nocietinājuma, pateicoties starptautiskajam “World Castles Award” projektam. Apmeklētājiem būs iespēja iepazīties ar radio amatieru sportu, savukārt radio amatieru dalība starptautiskā projektā popularizē Redānu kā vēsturisku objektu un tūrisma apskates vietu mūsdienās.

Foto: M.Krafte

Karostas cietums apmeklētājiem sestdien un svētdien būs atvērts no 10 līdz 18. Gida vadītas ekskursijas sāksies katrā veselā stundā. Lai gan Karostas cietums šogad Liepājas restorānu nedēļā nepiedalās, sestdien un svētdien cietuma bufetē tiks pasniegti īpaši ēdieni – karbonāde “Aiz restēm” un cepta siļķe.

Foto: Publicitātes attēli

Tāpat jāpiebilst, ka septembrī Karostā, Atmodas bulvārī 8a, ir atvērta jauna bērnu izklaides un atpūtas vieta "Valzivs". Svētdien, 29. septembrī, no 11 līdz 15 bērnus gaidīs Kapteinis Fiko, bet vecāki varēs apskatīt telpas un iepazīties ar piedāvājumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!