Foto: Natalja Vasiļjeva
Ar tradicionālajiem Sama modināšanas svētkiem šajā nedēļā Koknesē tiks atklāta tūrisma sezona. Daugavas dižākais iemītnieks tiks modināts ar dažādām lustēm un aktivitātēm 12. un 13. maijā.

Aizkraukles novada pašvaldības tūrisma nodaļa informē, ka šogad Sama modināšanas svētki sāksies jau 12. maijā, ar pārgājienu no Kokneses viduslaiku pilsdrupām līdz Bilstiņiem. Maršruts iekļaus sevī daudzus jaunatklājumus. Pārbaudīt savas spējas un erudīciju varēs piedaloties aizraujošās auto orientēšanās sacensībās. Tās šogad notiks otro reizi un starts pirmajai komandai paredzēts pulksten 21 no Kokneses estrādes.

13. maijā svētku rosība sāksies jau rīta agrumā ar pavasara gadatirgu Blaumaņa un Parka ielās. Kokneses parkā ar dažādām aktivitātēm būs apdzīvots katrs stūrītis, būs iespēja pamieloties pie vietējiem ēdināšanas uzņēmumiem. Jauno paaudzi svētkos gaidīs piepūšamās atrakcijas un citas sportiskas un radošas aktivitātes.

No pulksten 10 laukumā pie "Fauna galvas" un skulptūras "Mūžībai" uzstāsies Kokneses apvienības pašdarbības kolektīvi. Retro velosipēdu un tērpu un parāde jeb iecienītais Tvīda brauciens pulksten 12 sāksies Blaumaņa pagalmā (reģistrēšanās braucienam no pulksten 11). Skanot velosipēdu zvaniņiem un aicinot vietējos iedzīvotājus dalībai tradicionālajos svētkos, Tvīda braucēji dosies aptuveni piecus kilometru garā maršrutā.

Kokneses viduslaiku pilsdrupās jau no pulksten 9 būs iespēja iepazīt nesen atklāto informatīvo stendu "Daugavas laivinieka stāsts" un doties apskatīt stilizēto moku kambari ar moku rīkiem. Visas dienas garumā pasakainus skatu no ūdens varēs baudīt vizinoties ar kuģīšiem pa Daugavu un Pērsi.

Noslēdzoties Tvīda braucienam, Kokneses viduslaiku pilsdrupu priekšpils teritorijā pulksten 13.30 notiks Tvīda brauciena, autoorientēšanās sacensību "Brauc modināt Kokneses Samu" un Jauniešu biedrības "Solis" viktorīnas un atmiņu stāstu konkursa dalībnieku apbalvošana. Tūlīt pēc apbalvošanas visi dalībnieki un līdzjutēji, kā arī viesi aicināti uz Alfrēda Vintera skaistāko dziesmu stāstu "Kā var aizmirst", kuru izpildīs Reinholds Sprukulis un Karikstes muzikanti.

Foto: Publicitātes foto

Pulksten 19 Likteņdārzā notiks Dziesmu svētku cildinājuma akmens svinīga atklāšana "Celiet mani uz akmeņa". Šis būs viens no nozīmīgākajiem gada notikumiem Likteņdārzā, kas pulcēs vairākus simtus dalībnieku. Pulcēšanās Likteņdārza Ziedu pļavā. Īsi pēc tam visi aicināti uz koncertu "Daugavas dziesma" Likteņdārza amfiteātrī. Svētku noslēgumā Kokneses estrādē šīs sezonas pirmo zaļumballi spēlēs grupa "Sikspārnis".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!