Stompaku purvi ir unikāla teritorija Balvu novadā gan ar dabas bagātībām, gan kultūrvēsturisko mantojumu. Stompaku purvā 2. Pasaules kara laikā bija ierīkotas partizānu apmetnes, kuras bija vienas no lielākām Baltijā, savukārt Lielajā pūrā (tā šajā pusē apzīmē purvus) daba joprojām ir mežonīga ar slīkšņām un akačiem, ne velti nacionālos partizānus bija grūti aplenkt. Dabas gidi no "Purva bridējiem" aicina atklāt jaunu pārgājiena maršrutu, piedāvājot izstaigāt Stompaku purvus 20. februārī.

Kā sola pārgājiena rīkotāji, dabas gidi palīdzēs atklāt purvu noslēpumus un purva kurpes ļaus nokļūt tur, kur citādi būtu sarežģīti vai pat neiespējami. Šī ir iespēja iepazīt pārgājienus ar purva/sniega kurpēm, doties pa zvēru takām un varbūt sastapt kādu meža iemītnieku.

Astoņus kilometrus garais pārgājiens vedīs gan purvā, ar purva kurpēm dodoties starp akaču labirintiem, gan pa mežu stigām. Tā ilgums – vismaz četras stundas.

Pārgājiens paredzēts aktīviem dalībniekiem, kuriem patīk gari pārgājieni un izaicinājumi, tādēļ jābūt labā fiziskā formā un ieteicamais dalībnieku vecums ir 12-55 gadi. Vecums nav šķērslis, ja esi radis doties pārgājienos, uzsver "Purva bridēji".

Lai pieteiktos pārgājienam, rīkotāji aicina rakstīt uz info@purvubrideji.lv (pieteikumā jānorāda dalībnieku skaits, apavu izmēru un kontakttālrunis). Dalības maksa – 20 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!