Foto: Tukuma TIC arhīvs
Šajā nedēļas nogalē, drēgni rudenīgajam laikam pieņemoties spēkā, Tukums negrasās ierušināties ziemas miegā, bet gan piedāvā krāšņas brīvdienu pavadīšanas iespējas. Kur pabūt un ko izbaudīt? Par to turpinājumā.

Piektdien, 26. oktobrī, Tukuma pilsētas Kultūras namā būs kino pēcpusdiena. Uz pirmo seansu pulksten 16 aicināti bērni, lai noskatītos animācijas filmu "Nozagtā princese" (ieejas biļete – 2 eiro). Savukārt pulksten 18 sāksies filmas "Tēvs Nakts" seanss (ieejas biļete – 4 eiro). Filma tapusi pēc Ineses Zanderes romāna "Puika ar suni. Stāsts par nosargātu noslēpumu" motīviem un tajā stāstīts par Žaņa Lipkes ģimenes centieniem glābt ebrejus Otrā pasaules kara laikā. Daudzas kino ainas uzņemtas Tukuma vecpilsētas ielās, kurās saglabājušās autentiskas koka ēkas, pastāstīja Tukuma tūrisma informācijas pārstāve Aisma Austruma.

Adrese: Lielā iela 1, Tukums. Vairāk informācijas pa tālruni 63124150.

Vēl piektdienas, 26. oktobra, vakarā pulksten 18.30 varat paspēt noskatīties maģiskā cirka šova izrādi "Ilūzijas pavēlnieks". Izrādē piedalīsies gaisa vingrotāji, jautrie klauni, burvju mākslinieki, iluzionisti, virves staigātāji un daudzi citi. (Biļešu cena, sākot no 5 eiro, tās iegādājamas cirka kasē)

Adrese: Pauzera pļava, Revolūcijas iela 2, Tukums

Foto: Tukuma TIC arhīvs

Sestdien, 27. oktobrī, jau septīto reizi Latvijas novados pilis un muižas aicina viesus baudīt īpašu gaisotni un aizraujošus pasākumus tradicionālajā Latvijas Piļu un muižu asociācijas organizētajā Leģendu naktī.

Jaunpils pilī Leģendu nakts pasākumi sāksies pulksten 17 ar Jettes Užānes (Cimdu Jettiņas) un Ņinas Bondares adīto cimdu izstādes atklāšanu. Sākot no pulksten 18, līdz pasākumu beigām varēs apmeklēt un bez maksas iepazīt Jaunpils dzirnavu miltu un putraimu ganģus. Viesi aicināti nobaudīt arī rudens veltes Jaunpils krodziņā viduslaiku noskaņās. Pulksten 22 sekos Rudens balle, kurā būs iespēja atvadīties no vasaras laika un, lustējot vokāli instrumentālā ansambļa "Sienāži" pavadījumā, baudīt naksnīgo pili. Par izsalkumu nebūs jāuztraucas un lieki jādomā, jo kamīnzālē būs iespējams nobaudīt saldas kūciņas ar atspirdzinošiem dzērieniem, kas dos enerģiju tālākiem piedzīvojumiem.

Adrese: Pils, Jaunpils, Jaunpils pagasts, Jaunpils novads. Vairāk informācijas pa tālruni 29442539.

Leģendu naktī būs iespēja apmeklēt arī Durbes pili. No pulksten 18 līdz 20 interesentiem ir lieliska iespēja iepazīt pili īpašā noskaņā, kad vēstures stāsti aizraujošā veidā savīsies ar mūsdienu dzīvi un aktivitātēm. Ieejas maksa pasākumā bērniem līdz astoņu gadu vecumam bez maksas, pārējiem viesiem 5 eiro.

Adrese: M. Parka iela 7, Tukums. Vairāk informācijas pa tālruni 63122633.

Foto: Tukuma TIC arhīvs

Milzkalnes Šlokenbekas muižā sestdien, 27. oktobrī, Leģendu nakts pasākumi sāksies pulksten 19 un norisināsies līdz pulksten 23. Vakara sākumā mazajā zālē svētki būs pastkartīšu kolekcijas izdošanai, bet Miervalža Šteinberga fotoizstādes "Pirms mums, ar mums" atklāšana mūs priecēs ar bilžu projekcijas video. Pulksten 20 Lielajā zālē jauktā kora "Kaiva" izpildījumā izskanēs muzikāli dramatisks uzvedums "Tauta. Dziesma. Lāčplēsis". No pulksten 19 līdz pulksten 23 arī krodziņā būs iespēja gūt muzikālu baudījumu Alda Drandāna pavadījumā, baudot īpašo ēdienkarti. Vietas iespējams rezervēt iepriekš pa tālruni 23112233.

Savukārt Lielajās velvēs no pulksten 19 līdz pulksten 23 "Kandžas laboratorijā" varēsim uzzināt par degvīna tapšanas procesu un iejaukt savu īpašo dzērienu. Bet Mazajās velvēs viesus izklaidēs radošās darbnīcas, kurās varēs izgatavot karavīru gredzenus un šķiltavas. Īpaša nodarbe būs kara tērpu pielaikošana. Bet pils pagalmā pulksten 21 aizrautīgā vēsturnieka Māra Ribicka pavadījumā būs iespēja doties lāpu gājienā apkārt muižai. Vēl būs iespēja baudīt tēju, tematiskas sarunas un karavīru dziesmas sprakšķoša ugunskura klātienē, zem naksnīgas debess. Ieeja pasākumā bez maksas.

Adrese: "Šlokenbekas muižas ansamblis", Milzkalne, Smārdes pagasts, Engures novads. Vairāk informācijas pa tālruni 29904147.

Citas idejas, ko apskatīt Tukumā, meklē te.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!