Foto: Publicitātes foto

Burvju Kalna viesnīca jeb Montaña Magica Lodge atrodas Uilouilo (Huilo Huilo) bioloģiskajā dabas rezervātā Čīles dienvidos. Viesnīca sastāv no vairākām unikālām, ekoloģiskām celtnēm, kas lieliski iederētos jebkurā filmā par rūķiem vai citām pasaku radībām, bet tās ir arī ļoti iecienīts apskates objekts un atpūtas vieta.

Tā kā rezervātā tiek attīstīts ekotūrisms, tad arī viesnīca būvēta no dabīgiem materiāliem, izmantojot inovatīvus tehniskos risinājumus.

Viesnīcas centrālā ēka celta tā, lai tās forma atgādinātu vulkānu, bet no tās jumta periodiski šļācas ūdens, gluži kā no karstā avota jeb geizera, un aplaista uz sienām augošos augus.

Foto: Publicitātes foto

Lai arī ēka ir pilnīgi ekoloģiska un lieliski iekļaujas mežainajā ainavā, tajā ir visas iespējamās ērtības. Arī blakus esošais SPA komplekss (Nothofagus Hotel & Spa) atbilst augsta līmeņa labjūtas iestādes prasībām. Turpat ir arī peldbaseins un burbuļvanna zem klajas debess. Visur pieejams arī bezmaksas Wi-fi tīkls. Vienā no ekoloģiskajām būvēm iekārtots smalks restorāns, kā arī pieejamas vairākas kafejnīcas.

No visu numuriņu logiem paveras brīnišķīgs skats uz neskarto dabu. Savukārt pašas istabiņas iekārtotas, apdarē izmantojot koku un akmeni. Iespējams izvēlēties arī ģimenes mājiņas, kas iekārtotas kokos, tāpat pieejama arī luksusa villa, ko ieskauj mežs. Speciāli bioloģiskajam rezervātam izveidots arī jau minētais SPA komplekss, kurā tāpat iespējams noīrēt istabiņu nakšņošanai. Nakšņošanas izmaksas dabas parka viesnīcās variē no 45 ASV dolāriem par nakti koka namiņā līdz pat 1200 dolāriem luksusa numuriņā. Bērniem no 7 līdz 12 gadu vecumam tiek piemērota 50% atlaide nakšņošanai.

Foto: Publicitātes foto

Dabas rezervāts apmeklētājiem piedāvā arī dažādas aktīvās atpūtas iespējas, kā arī pārgājienus, kuros iespējams iepazīt dabas brīnumus, kādi redzami tikai Dienvidamerikā. Tiek piedāvāti, piemēram, vulkānu ekskursiju maršruti un savvaļas dzīvnieku apskates ekskursijas. Parku vērts apmeklēt jebkurā gadalaikā. Vasarā tas ir populārs izbraucieniem ar velosipēdu vai izjādēm un pārgājieniem, savukārt ziemā kalnos iespējams slēpot un snovot - Bosque Nevado slēpošanas centrs ir 40 minūšu brauciena attālumā.

Kā tur nokļūt?

No Sandjego uz Valdiviju (Valdivia) vai Temuko (Temuco) jālido ar lidmašīnu un tālāk uz parkam tuvāko pilsētu Pangipulji (Panguipulli) jābrauc ar autobusu.

youtube iframe

Vairāk informācijas par parku: Huilo Huilo Reserve

Raksta tapšanā izmantota informācija no placestoseeinyourlifetime.com, huilohuilo.com, booking.com.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!