Foto: Vida Press
Laba naktsmītne ikvienā ceļojumā ir svarīga, lai kārtīgi atpūstos un izbaudītu piedzīvojumus. Tomēr dažas naktsmītnes pašas par sevi jau ir apmeklēšanas vērtas un nakšņošana tajās ir piedzīvojums.

Piedāvājam ieskatu dažās ļoti īpašās viesnīcās visā pasaulē, kuru saimnieki ļoti centušies, lai otru tādu naktsmītni nekur citur nevarētu atrast.

Skandināvu neparastās viesnīcas

Šī viesnīca atrodas priežu mežā netālu no Haradas Zviedrijā. Tā sastāv no sešām unikālām mājiņām kokos, bet ar laiku plānots atvērt vēl citas. Viena no mājiņām atgādina stikla kapsulu, cita veidota kā putnu būris, tāpat tur ir arī citplanētiešu kuģim līdzīga mītne un istabiņa, kas veidota kā spoguļkubs. Kā jau īstā skandināvu viesnīcā, arī šajā ir sauna, kas, protams, atrodas koku zaros.

Vairāk informācijas šeit: www.treehotel.se

Šī viesnīca atrodas Zviedrijas ziemeļos, netālu no robežas ar Somiju. Ceļotājiem, kas vēlas izbaudīt atpūtu neparastās naktsmītnēs, varētu noderēt arī informācija par ledus viesnīcu, kas atrodas Somijas pusē, Kemi, nedaudz vairāk nekā 100 kilometru attālumā. Tā atrodas lielākajā sniega un ledus pilī pasaulē. Šīs sezonas jaunums pilī ir speciāli, divvietīgi kapsulveida numuriņi jeb olokolo ligzdas ar stikla jumtiem, kas iebūvēti sniega celtnes sienās, lai viesi, kas tajās vēlas pārnakšņot, varētu vērot ziemeļblāzmu un zvaigznes, pat nepieceļoties no aitādām klātas gultas. Tāpat tiek piedāvāti arī izbraukumi, aizāķējot šos nelielos treilerus aiz sniega motocikliem, tā radot pārvietošanās līdzekli, kas atgādina mūsdienu versiju par sniega karieti.

Vairāk lasiet šeit.

Propellera salas viesnīca Berlīnē

Foto: Vida Press

Vācu mākslinieks Lars Štrošens (Lars Stroschen) radījis šo muzeju – viesnīcu ar 30 unikāliem numuriņiem, ko var sarindot tematiski no tradicionāliem līdz pat ekstrēmiem. Viesnīcā ir gan istabiņa ar greizajiem spoguļiem, gan polsterēta celle, gan kapu istaba, kur gultas iekārtotas zārkos, gan istaba kā lauvas krātiņš, gan naktsmītne, kur viss ir kājām gaisā, gan arī daudzas citas neparastas telpas.

Viesnīca atrodas Rietumberlīnē. Apmetoties tur, ērti var nokļūt arī Potsdamā, apskatīt slaveno Berlīnes zoodārzu, Šarlotenburgas pili un daudz ko citu. Vairāk par Berlīni lasiet šeit.

Viesnīcas mājaslapa: propeller-island.de

Neapdzīvotās zemes forts Apvienotajā karalistē

Foto: Vida Press

Šis Viktorijas laikmeta jūras forts pārveidots par īpaši smalku un dārgu viesnīcu ar diviem helikopteru nosēšanās laukumiem, naktsklubu, burbuļvannu uz jumta un pat bāku. "No Man's Land Fort" jeb "Neapdzīvotās zemes forts" atrodas divus kilometrus no krasta, jūrā pie Vaita (Wight) salas, un to var sasniegt tikai ar laivu vai helikopteru.

Šis ir jau otrais jūras forts, ko aģentūra "AmaZing Venues" pārveidojusi par īstu dārgu ballīšu paradīzi. Tas atklāts pērnā gada pavasarī, pirmais bija "Spitbank Fort", kas tika atklāts 2012. gadā. Neapdzīvotās zemes forta izveidei un iekārtošanai iztērēti aptuveni trīs miljoni angļu mārciņu jeb 4,19 miljoni eiro. Vairāk par abiem fortiem un tajos esošajām viesnīcām lasiet šeit: amazingvenues.co.uk

Viesnīcas viesiem pieejami arī visdažādākie ūdenssporta veidi – kaitbords, braukšana ar kajakiem un citi. No viesnīcas paveras satriecoši skaists skats uz Solenta šaurumu, kas atdala salu no Anglijas cietzemes.

Atpūta viesnīcā varot būt gan kā relaksācija spa kompleksā, bāros un uz sauļošanās terases, gan arī kā aktīvas un piedzīvojumiem bagātas brīvdienas, stāsta tās pārstāvis.

Viesnīcas mājaslapā teikts, ka forts ir aptuveni septiņus tūkstošus kvadrātmetrus liela izpriecu un piedzīvojumu sala, kur no jumta paveras brīnumains skats, ko vislabāk izbaudīt kopā ar bārbekjū un atpūtu kādā no 22 luksusa klases numuriņiem, kas maksā 450 mārciņas jeb 628 eiro par nakti.

Sāls viesnīca Bolīvijā

"Palacio de Sal" jeb Sāls pils atrodas Ujuni sāls līdzenumos Bolīvijā, un tā, protams, būvēta no sāls. No sāļā materiāla izveidotas arī mēbeles un visi interjera priekšmeti viesnīcā. Viena no iespaidīgākajām telpām viesnīcā ir ļoti greznais un neparastais vestibils. Viesnīcā ir arī bārs, 16 privāti numuriņi ar vannasistabām, centrālo apkuri un elektrību.

Kas ir viesnīcas restorāna meistarstiķi? Protams, sālīts cālis.

Vairāk informācijas par viesnīcu šeit. www.palaciodesal.com.bo

Ujuni solončaks, kur uzcelta viesnīca, atrodas augstu kalnos, 3650 metrus virs jūras līmeņa. Tas līdzinās milzīgam, koši baltam līdzenumam, kas var atgādināt sasalušu ezeru, taču to klāj sāls. Lietus laikā sāli var klāt vairākus decimetrus biezs ūdens slānis. No jūnija līdz decembra sākumam Ujuni solončaks ir sauss, izņemot purvaino piekrasti un atsevišķus "ūdens caurumus". Vairāk par šo sāls līdzenumu lasiet šeit.

Suņa viesnīca Aidaho, ASV

Šī būs īstā vieta suņu mīļiem, bet šeit šī mīlestība pacelta pavisam citā līmenī. Tā pieder mākslinieku pārim, kas milzīgā bīgla skulptūrā izveidojuši viesnīcu, kur piedāvā arī brokastis. Naktsmītnē var apmesties līdz četriem viesiem. Bīglā ir divi stāvi un tajā var ieiet pa otrā stāva ieeju.

Protams, šī ir suņiem draudzīga viesnīca un izveidota arī neliela suņubūda bīgla izskatā.

Vairāk informācijas: www.dogbarkparkinn.com

Burvju kalna viesnīca

Burvju kalna viesnīca jeb Montaña Magica Lodge atrodas Uilouilo (Huilo Huilo) bioloģiskajā dabas rezervātā Čīles dienvidos. Viesnīca sastāv no vairākām unikālām, ekoloģiskām celtnēm, kas lieliski iederētos jebkurā filmā par rūķiem vai citām pasaku radībām, bet tās ir arī ļoti iecienīts apskates objekts un atpūtas vieta.

Tā kā rezervātā tiek attīstīts ekotūrisms, tad arī viesnīca būvēta no dabīgiem materiāliem, izmantojot inovatīvus tehniskos risinājumus.

Viesnīcas centrālā ēka celta tā, lai tās forma atgādinātu vulkānu, bet no tās jumta periodiski šļācas ūdens, gluži kā no karstā avota jeb geizera, un aplaista uz sienām augošos augus.
Lai arī ēka ir pilnīgi ekoloģiska un lieliski iekļaujas mežainajā ainavā, tajā ir visas iespējamās ērtības. Arī blakus esošais SPA komplekss (Nothofagus Hotel & Spa) atbilst augsta līmeņa labjūtas iestādes prasībām. Turpat ir arī peldbaseins un burbuļvanna zem klajas debess. Visur pieejams arī bezmaksas wi-fi tīkls. Vienā no ekoloģiskajām būvēm iekārtots smalks restorāns, kā arī pieejamas vairākas kafejnīcas.

No visu numuriņu logiem paveras brīnišķīgs skats uz neskarto dabu. Savukārt pašas istabiņas iekārtotas, apdarē izmantojot koku un akmeni. Iespējams izvēlēties arī ģimenes mājiņas, kas iekārtotas kokos, tāpat pieejama arī luksusa villa, ko ieskauj mežs. Speciāli bioloģiskajam rezervātam izveidots arī jau minētais SPA komplekss, kurā tāpat iespējams noīrēt istabiņu nakšņošanai. Nakšņošanas izmaksas dabas parka viesnīcās variē no 45 ASV dolāriem par nakti koka namiņā līdz pat 1200 dolāriem luksusa numuriņā. Bērniem no 7 līdz 12 gadu vecumam tiek piemērota 50% atlaide nakšņošanai.

Dabas rezervāts apmeklētājiem piedāvā arī dažādas aktīvās atpūtas iespējas, kā arī pārgājienus, kuros iespējams iepazīt dabas brīnumus, kādi redzami tikai Dienvidamerikā. Tiek piedāvāti, piemēram, vulkānu ekskursiju maršruti un savvaļas dzīvnieku apskates ekskursijas. Parku vērts apmeklēt jebkurā gadalaikā. Vasarā tas ir populārs izbraucieniem ar velosipēdu vai izjādēm un pārgājieniem, savukārt ziemā kalnos iespējams slēpot un snovot - Bosque Nevado slēpošanas centrs ir 40 minūšu brauciena attālumā.

Vairāk informācijas par parku: Huilo Huilo Reserve

Ziemas kūrorts Kakslauttanen, Somijā

Foto: Vida Press

Somijā, Lapzemē, iespējams pārnakšņot īstā ziemas pasaku valstībā – vienā no romantiskākajām un interesantākajām ziemas viesnīcām, kuras numuriņi iekārtoti stikla iglās, tāpēc, ja paveicas, tajā var vērot ziemeļblāzmu, pat neizkāpjot no gultas.

Protams, ja atpūtnieki ierodas lūkoties ziemeļblāzmu, pats svarīgākais ir labs skatupunkts. Viesnīcā Kakslauttanen Arctic Resort kāvus iespējams baudīt ļoti komfortabli. Šī luksusa viesnīca piedāvā atpūtu īpaša dizaina iglās, kas veidotas vai nu no sniega, kā tās ierasts celt eskimosiem, vai stikla. Katrā iglā ir gultas diviem vai četriem cilvēkiem un vannas istaba. Tāpat viesnīcā ir arī mājīgs restorāns, kā arī trīs saunas, no kurām viena ir pasaules lielākā sauna un tajā vienlaikus var pērties pat 100 cilvēki, bet pēc tam ielēkt tuvējās upes āliņģī, kuru, ja tas aizsalis, ik pēc neilga laika izzāģē no jauna.

Jāpiebilst, ka Somijas ziemeļos sniega jau pašlaik netrūkst, un ziemas laikā tā kļūs tikai vairāk.

Diviem cilvēkiem nakšņošana stikla iglā izmaksā aptuveni 500 eiro. Cenā iekļautas arī brokastis un vakariņas. Viesnīcā ir 20 stikla iglas.

Viesnīca piedāvā arī naktsmājas Santa Klausa mītnē un citus ziemeļnieciskus priekus, piemēram, ekskursijas ziemeļbriežu pajūgā, ar sniega motocikliem vai suņiem. Tāpat pieejamas arī zemledus makšķerēšanas tūres.

Viesnīcā ir arī mirdzoši balta ledus kapela, kurā iespējams salaulāties. Kapelā viss veidots no ledus – altāris, krēsli, sienas un arī rotājumi. Tāpat jaunlaulātajiem piedāvā izbraucienu ziemeļbriežu kamanās ar zvārgulīšiem.

Kakslauttanen Arctic Resort ir ģimenes uzņēmums, kas dibināts jau 1973. gadā kā neliela kafejnīca un naktsmītne, bet nu tas kļuvis par vienu no pazīstamākajiem Somijas tūrisma uzņēmumiem.

Vairāk par ledus viesnīcām visā pasaulē lasiet šeit.

Peru debesu kapsulas pie klints sienas

Foto: Vida Press

Peru pērn atklātā viesnīca Natura Vive Skylodge neapšaubāmi ir viena no oriģinālākajām pasaulē, taču tā ir šķietami arī pati bīstamākā – numuriņi ierīkoti tieši virs bezdibeņa, un cilvēkiem ar vājiem nerviem šajā viesnīcā nav ko darīt.

Viesnīca sastāv tikai no trim kapsulām, no kurām katra ir 7,3 x 2,4 metrus liela. Šīs kapsulas veidotas no aerokosmiskajā rūpniecībā izmantota alumīnija un polikarbonāta.

Kapsulas klintī virs nogāzes piestiprinātas 122 metru augstumā virs Svētās ielejas.

Katrā viesnīcas numuriņā ir četras gultas, ēdamzālīte un vannas istaba ar ekoloģisko tualeti un izlietni.

Vēl citas neparastas viesnīcas fotogrāfijās

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!