Foto: Vida Press
Izmantojot augstas izšķirtspējas fotokameru, Ņujorkā dzīvojošais fotogrāfs Džefrijs Milstains uzņēmis neparastu fotogrāfiju sēriju, kurā no putna lidojuma redzami kruīza kuģi. Bildes tapušas, lidojot ar helihopteru, fotogrāfam unikālos kadrus iemūžinot caur atvērtām lidaparāta durvīm.

Fotogrāfijās redzams gan kruīza kuģis "Disney Dream", kurā ir deviņi minigolfa laukumi, 11 nakts klubi un atpūtas zonas, kā arī pirmais ūdens karuselis, kas ierīkots uz kuģa klāja, un citas unikālas atrakcijas, gan ceturtais lielākais kruīza kuģis pasaulē "Freedom of the Seas", kas spēj uzņemt 3634 pasažieru un izmitināt 1300 apkalpes locekļu. Tāpat kadros iemūžināti arī citi kruīza kuģi, veidojot savdabīgus ornamentus un elpu aizraujošus kadrus.

"Milzīgie kruīza kuģi ir kļuvuši par sava veida peldošām pilsētām. Tie ir garāki nekā trīs futbola laukumi, kopā ņemti, taču, izmantojot augstas izšķirtspējas tehniku un fotografējot tos tiešā pretskatā, ir iespējams uzņemt attēlus, kuros līdz smalkākajām detaļām redzama kuģu uzbūve. Tas fotogrāfiju vērotājam ļauj pamanīt filigrānas detaļas, ko ikdienā saskatīt nav iespējams.

Attēlos var ieraudzīt kuģu pasažierus, atpūšoties pie peldbaseiniem, spēlējot tenisu vai basketbolu, kā arī vienkārši izklaidējoties, izmantojot to piedāvātās atpūtas iespējas. Mani fascinē šī iespēja ļaut ielūkoties uz kuģiem esošo cilvēku ikdienā un kuģu apbrīnojamajā dizainā," tā par savu jaunāko fotogrāfiju sēriju stāsta to autors.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!