Foto: PantherMedia/Scanpix
Nonākšana konfliktā ar likumu ir pēdējais, ar ko ceļotāji vēlētos saskarties ārzemēs. "Delfi Ceļojumi" jūs ir gatavi sagatavo visam, pat saskarei ar visdīvainākajiem likumiem!

Aizmirstiet par košļājamo gumiju

Foto: DELFI

Kopš 1992. gada Singapūrā ir aizliegts ievest, pārdot un košļāt košļājamo gumiju. Vienīgais izņēmums ir košļājamā gumija, kas lietojama medicīniskos nolūkos. Šajā pilsētā kārtība un tīrība tiek turētas ļoti lielā vērtē, tādēļ sodu var saņemt arī par smēķēšanu publiskā vietā, atkritumu nomešanu zemē un pat par to, ja publiskajās tualetēs nenolaižat ūdeni.

Baložiem jāpaliek neēdušiem

Foto: stock.xchng

Reiz tradicionālā tūristu aktivitāte – baložu barošana Venēcijas Svētā Marka laukumā – no 2008. gada ir aizliegta ar likumu. Galvenais iemesls – Venēcijas vēsturiskajām ēkām nācās ciest no milzīga daudzuma baložu "blakusproduktu". Līdzīgs aizliegums ieviests arī Sanfrancisko, kur nav atļauts barot baložus pilsētas ielās. Likums ieviests tādēļ, ka visuresošie putni izplata slimības un nodara bojājumus cilvēku īpašumiem.

Nav dūmu, nav cigarešu

Foto: Valsts policija

Butānā smēķētājus nesagaida atplestām rokām. Šajā nelielajā Himalaju valstī par tabakas produktu tirgošanu var nonākt pat cietumā. Visiem ievestajiem tabakas produktiem muitā tiek uzlikts 100% nodoklis un arī par smēķēšanu publiskā vietā var tikt pie nopietna soda.

Neaizmirstiet uzpildīt benzīna bāku

Foto: DELFI

Slavenie Vācijas autobāņi ir īstā vieta, kur pārbaudīt savas automašīnas spējas, nebaidoties par policistiem, kas paslēpušies krūmos. Tomēr lielajā priekā neaizmirstiet regulāri pārbaudīt atlikušo degvielas daudzumu. Uz autobāņiem ir aizliegts apstāties, ja vien nav atgadījies kas ārkārtējs. Un benzīna izbeigšanās šajā kategorijā neietilpst.

Miršana aizliegta

Foto: F64

No 2008. gada nelielajā Francijas ciematā Sarpourenx visām personām, kurām pilsētas kapsētā nav sava zemes gabala, ir aizliegts nomirt. Ja tā tomēr notiks, likuma pārkāpējs tiks smagi sodīts (grūti gan saprast kā tieši). Aizliegums tika ieviests tādēļ, ka ciema kapsētā gluži vienkārši vairāk nav vietas.

Ar cieņu pret naudu

Foto: AP/Scanpix

Kā izrādās, Taizemē nav atļauts ar kāju uzkāpt naudai. Kāpēc? Uz Taizemes batiem ir attēlots valsts karalis – viena no godājamākajām Taizemes personām. Tieši tādēļ uzkāpšana karaļa sejas attēlam ir pilnīgi nepieļaujama, jo tādā veidā tiek izrādīta klaja necieņa.

Bībeli atstājiet mājās

Foto: stock.xchng

Maldīvu salās ir atļauta tikai islāma reliģija, tādēļ, ja izdomāsiet publiskā vietā palasīt savu Bībeli, varat iekulties ķezā. Arī Bībeļu ievešana šajā valstī ir aizliegta ar likumu.

Ieeja ar augstiem papēžiem aizliegta

Foto: AFP/Scanpix

Dāmas, pirms došanās ceļojumā uz Grieķiju, savas augstpapēžu kurpes labāk atstājiet mājās. No 2008. gada Grieķijas vēsturiskajos apskates objektos, tajā skaitā Atēnu akropolē, ir aizliegts staigāt ar augstpapēžu kurpēm, jo tās var nodarīt bojājumus senajiem kultūras pieminekļiem.

Pievaldiet izsalkumu

Foto: PantherMedia/Scanpix

Dod bučiņ’, dod bučiņ’

Foto: PantherMedia/Scanpix

Apvienotajos Arābu Emirātos mīlētājiem nāksies piebremzēt ar savu jūtu publisku izrādīšanu, jo šeit ir aizliegts publiski skūpstīties, apkampties un pat sadoties rokās, neatkarīgi no tā, vai esat vai neesat precējušies. Un jā, tūristi patiešām ir tikuši pat cietumā par pārlieku mīlestības izrādīšanu. 2010. gadā kāds britu pāris aiz restēm pavadīja veselu mēnesi un pēc tam kaislīgie mīlētāji tika deportēti no valsts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!