Kādreizējā Rumānijas diktatora Nikolajes Čaušesku kādreizējā rezidence Bukarestē atvērta tūristiem. 26 gadus smalkā ēka bijusi slēgta publiskai apskatei, tomēr šajā laikā lielākā daļa interjera saglabājusies neskarta.

Foto: Vida Press

Čaušesku (attēlā ar Anglijas karalieni Elizabeti II Londonā 70. gados) bija pēdējais Rumānijas komunistiskās partijas ģenerālsekretārs, kas valdīja gandrīz 30 gadus. Viņa režīms tika gāzts 1989. gada revolūcijā, un tā paša gada Ziemassvētkos, 25. decembrī, Čaušesku un viņa sievai Elenai Čaušesku tika izpildīts nāvessods.

2016. gada martā diktatora mājvietā atklāts publisks muzejs, raksta Bucharestlife.net.

Foto: Vida Press

Ēka celta 20. gadsimta 60. gados un komunistu laikos bijusi zināma ar kodēto nosaukumu P50. Palatul Primaverii jeb Pavasara pilī ir 80 istabas, un Čaušesku tur mitinājies vairāk nekā 20 gadus.

Ja no ārpuses pils izskatās vismaz iespaidīga, ja ne skaista, tad tās interjers ir visai ērmīgs un bezgaumīgs. To izvēlējusies Čaušesku sieva Elena, un iekārtojumu varētu raksturot kā neoklasicisma kiču, teikts Bucharestlife.net, bet visu klāj pamatīga zelta, brokāta un spīguļu kārta. No zelta bijis pat tualetes papīra turētājs un citi ikdienā lietojami priekšmeti. Pilī bijis arī privāts kinoteātris un peldbaseins.

Lai apskatītu pili, jāpiesakās vismaz dienu iepriekš. Pieaugušajiem ekskursija izmaksās 30 lejas jeb aptuveni 6,70 eiro, bet bērniem – 15 lejas jeb 3,35 eiro. Bērniem, kas jaunāki par 7 gadiem – ieeja bez maksas. Ja vēlaties ekskursiju angliski, jāpiemaksā vēl 15 lejas. Vairāk informācijas mājaslapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!