Latvijas lidsabiedrība "airBaltic" nākamā gada 26. martā uzsāks lidojumus no Rīgas uz Odesu, informēja Jānis Vanags, aviosabiedrības korporatīvo komunikāciju viceprezidents. Šis maršruts piedāvāšot jaunu vasaras brīvdienu galamērķi ceļotājiem no Baltijas valstīm.

"airBaltic" maršrutu tīkla pārvaldes vadošais viceprezidents Volfgangs Reiss norāda, ka jaunais maršruts piedāvās iespēju ceļotājiem apmeklēt iecienītu pilsētu Melnās jūras piekrastē, savukārt Odesas iedzīvotājiem tiks nodrošinātas ērtas ceļošanas iespējas uz Eiropu, Skandināviju un Krieviju.
Nacionālā aviokompānija jaunajā maršrutā plāno nodrošināt līdz četriem lidojumiem nedēļā ar "Boeing 737" un "Bombardier Q400NextGen" lidmašīnām. Biļešu cena būs no 89 eiro viena virziena lidojumam, teikts "airBaltic" mājaslapā. Lidojums ilgšot divas stundas un 30 minūtes.

"airBaltic" nodrošina tiešos lidojumus no Rīgas uz 60 galamērķiem. Jau ziņots, ka uzņēmums plāno nākammēnes saņemt pirmās Bombardier jaunās lidmašīnas no Kanādas. Vairāk lasiet šeit.

Odesa ir Ukrainas trešā lielākā pilsēta, kas atrodas blakus Melnajai jūrai. Vasarā to piepilda atpūtnieku smiekli, vietējo asprātības un laiskā brīvdienu gaisotne. Ne velti to mēdz dēvēt par Ukrainas vasaras galvaspilsētu.

Šarmantā piejūras pilsēta dibināta 1794. gadā un ir salīdzinoši jauna, ja ņem vērā, ka Ukrainas galvaspilsētai Kijevai ir vairāk nekā 1000 gadu, bet Ļvivai – 800. Tomēr arī Odesai ir ko piedāvāt gan vēsturiskas arhitektūras, gan Melnās jūras gardumu cienītājiem. Tieši tādēļ tur var sastapt ceļotājus no visas pasaules. Turklāt šīs pilsētas iedzīvotāji ir plaši pazīstami ar savu lielisko humora izjūtu.

Lūk, dažas no Odesas interesantākajām un ievērojamākajām vietām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!