Lai arī pagaidām Portugāle nav iecienītākais ceļotāju galamērķis Eiropā, taču tā nav mazāk pievilcīga un dienvidnieciska kā Spānija vai Francija, pie tam šo zemi vēl simpātiskāku dara fakts, ka te nebūs jāsastop apnicīgie tūristu pūļi. Tiem, kas kāro turp doties šīsvasaras ceļojumā, noderēs šis apkopojums ar 10 skaistākajām vietām Portugālē.

Lisabona

Foto: Shutterstock

Lisabona ar tās brīnišķīgo gotisko arhitektūru, lieliskajiem muzejiem un senajiem klosteriem ir viena no tūristu pagaidām nepietiekami novērtētajām Eiropas pilsētām. Viena no pērlēm ir slavenā konditoreja "de Belém of Antiga Confeitaria", kas bez pārtraukuma strādā jau kopš 1837.gada.

Te gatavo slavenos pastéis de belém — kraukšķīgus saldos pīrāgus, kas pildīti ar olu krēmu un kas cepti 200 grādu temperatūrā līdz ieguvuši ideāli zeltainu garoziņu, pēc tam mazdrusciņ apkaisīti ar kanēli. Sāka tecēt siekalas? Ko tad jūs vēl gaidāt? Lūk, šeit ieskats noderīgā informācijā par ceļojumu uz Lisabonu.

Sintra

Portu

Foto: Shutterstock

Douro ieleja

Foto: Shutterstock

Obiduša

Foto: Shutterstock

Nosaukumā Obiduša akcents jāliek uz pirmo burtu un tas ļoti piestāv šai pilsētai, TOP 10 Eiropas skaistāko mazpilsētu sarakstā apsteigusi Siguldu. Šis ir vēl viens papildu iemesls, lai turp dotos. Kopumā pilsētiņa ir patiešām apburoša.

Ne velti Portugāles karalis Denis I savai sievai Aragonas Elizabetei šeit uzdāvināja ciemu. Sievieti šī vieta savaldzināja. Tas bija 13.gadsimtā, bet šodien no tā laika Obidušas saglabājušās nocietinājuma sienas un vēl dažas celtnes. Taču pilsēta vienalga ir ārkārtīgi skaista.

Kaškaiša

Foto: Shutterstock

Ja meklējat mieru un vienatni, tad brauciet garām. Kaškaiša (Cascais) ir pietiekami zināma un te izvietots visai rosīgs un skaļš kūrorts ar intensīvu nakts dzīvi un milzum daudz pludmales izklaižu iespējām, kā arī dārgu jahtu piestātne.

Kaškaišā valda īsts izrādīšanās bazārs, tikai mazliet sliktāks kā Monako. Bet varbūt tieši to jūs arī meklējat! Esat laipni lūgti! Piedāvājumā arī bagātīga kultūras programma - vietējais muzejs liekams līdzās labākajām dārgumu glabātuvēm Lisabonā.

Praia da Marinha

Foto: Shutterstock

Marvao

Foto: Shutterstock

Salema

Foto: Shutterstock

Evora

Foto: Shutterstock
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!