Foto: Pixabay
Mežtaka ir Eiropas garās distances pārgājienu maršruta E11 daļa Baltijas valstīs (kopā 2141 kilometri), kas ved cauri Latvijas, Lietuvas un Igaunijas skaistākajiem mežiem, reģionālajiem, dabas un nacionālajiem parkiem. Tā sākas no Polijas – Lietuvas robežas pie Lazdiju pilsētas, ved cauri Latvijai, iegriežoties Rīgā, un nonāk Tallinā, Igaunijā. Šajā nedēļas nogalē, 22. maijā, tiks atklāta Mežtakas Dienvidu daļa, dodoties pārgājienā no Snēpeles līdz Kuldīgai.

Pārgājiena maršruts Mežtakas 92. posmā sāksies no Snēpeles muižas. Tālāk pa Snēpeles galveno ielu Mežtaka izvedīs uz ceļa V1294 un jau pēc 300 metriem iepretī Ķepšu ezeram nogriezīsies pa labi uz neliela lauku ceļa. Pa šo ceļu Mežtaka aizlīkumo līdz Slipiņciemam, pirms tā pa dambi šķērsojot Sprincupi, uz kuras izveidots dīķis.

Tālāk Mežtaka dodas Pelču virzienā. Pelču apkaimē taka izlokās gar Dambu dīķiem, izved uz Kuldīgas – Pelču ceļa (V1293) un tālāk stiepjas cauri Kuldīgas dārziņu rajoniem – Kurzemītei un Rumbai, līdz sasniedz Ventas krastu un Kuldīgas apvedceļu.

No tā līdz pat Senajam ķieģeļu tiltam Mežtaka 2,4 kilometru garumā ved pa skaistu Ventas krasta taku, kur mitrākās vietās un pāri strautiem ir koka tiltiņi un laipas. Pārgājiena galamērķis ir Kuldīgā pie Ventas tilta – "Cafè Riverside".

Pārgājiena dienas kārtība:

  • pulksten 10 organizatoru nodrošināts transports no Krasta ielas stāvlaukuma Kuldīgā uz Snēpeli – pārgājiena sākuma vietu;
  • pulksten 10.20 reģistrācija pārgājienam pie Snēpeles muižas un muižas apskate;
  • pulksten 11 Mežtakas Diendivu daļas atklāšana uzrunas;
  • pulksten 11.30 pārgājiena starts no Snēpeles muižas;
  • pulksten 13.30 – 14.30 pusdienu pauze Pelču pils parkā – zivju zupa, iespēja apskatīt daļu pils, kā arī muzikāls pārsteigums;
  • pulksten 14.30 pārgājiens turpināsies gar zivju dīķiem, caur dārziņu teritoriju Kuldīgas pievārtē, pa Ventas pastaigu taku;
  • pulksten 16.30 – 17.00 pārgājiena noslēgums pie Ventas tilta – "Cafè Riverside".


Plašāka informācija par maršrutu pieejama te, savukārt pieteikuma anketu atradīsiet šeit.


Jau vēstīts, ka projekts "Mežtakas izveide Latvijā un Lietuvā un Jūrtakas pagarināšana Lietuvā" tiek realizēts ar Eiropas Savienības Interreg V-A Latvijas – Lietuvas pārrobežu sadarbības programmas 2014. –2020. gadam atbalstu.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!