Foto: Vida Press

Poļu fotogrāfam Tomašam Furmanekam (Tomasz Furmanek) izdevies iemūžināt gleznām līdzīgus skatus, dodoties izbraucienā ar kajaku pa Norvēģijas fjordiem.

To, ka troļļu zemes mežonīgā daba ir skaista, zina ikviens, tomēr šīm fotogrāfijām ko īpašu piešķir to perspektīva – skatpunkts it kā no iekšienes – skatoties no kajaka.

Foto: Vida Press

Tomašs paralēli fotografēšanai strādā arī IT jomā, tomēr brīnumainu ainavu iemūžināšana ir viņa lielākā aizraušanās. Viņš pavadījis trīs gadus, fotografējot Norvēģijas fjordus un dodoties tajos iekšā ar savu kajaku, raksta Vida Press.

Kā zināms, fjordi ir šauri, dziļi un bieži vien sazaroti jūras līči ar stāviem, klinšainiem krastiem. Leģendas vēsta, ka Norvēģjā šajos kalnos un klintīs mitinās mītiskas radības – mežonīgie troļļi. Gan fjordi, gan troļļi tiek uzskatīti par Norvēģijas simboliem, un parāda to, cik šī ir neparasta, skaista un arī pārsteigumu pilna zeme, ko nav viegli atklāt, bet, ja tas izdodas, pūles bijušas tā vērtas. Arī fotogrāfs skaidro, ka daudzas vietas šajā mežonīgajā zemes nostūrī iespējams sasniegt tikai, braucot ar laivu. Viņš iemūžinājis fjordus dažādos dienas laikos, un fotogrāfijās redzama ausmas, krēslas un saulrieta gaismas.

Talantīgais fotogrāfs skaidro, ka īpaši izbauda brīvību, ko dod ceļošana vienam ar kajaku, raksta Vida Press.

Foto: Vida Press

Viņš arī uzskata, ka, lai arī daudziem ceļošana vienatnē šķiet biedējoša, tieši šis ir labākais veids, kā doties pie dabas un to izbaudīt. "Ja esmu viens, vairāk izbaudu un izjutu apkārtni," skaidro Furmaneks. "Ir svarīgi doties ārā un piedzīvot dabas sniegto brīnumu. Papildus tam, ka šādas aktivitātes ir veselīgas, pieredze, ko sniedz daba, dod pozitīvu efektu mentālai un garīgai attīstībai. Lai arī daudzi saka, ka viņiem nav laika aktīvai atpūtai pie dabas, es domāju, ka ir svarīgi investēt laiku šādā pieredzē."

Ja fotogrāfa pieredze arī jūs iedvesmojusi, lūk, idejas aktīvai atpūtai Norvēģijā!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!