Foto: Shutterstock

Ik gadu portāls "AirlineRatings" piešķir balvas labākajām aviosabiedrībām pasaulē. Šogad jau ceturto reizi pēc kārtas Aviokompāniju izcilības balvu (Airline Excellence Awards) saņēma Jaunzēlandes aviolīnija "Air New Zealand", kas atzīta par labāko 2017. gada aviokompāniju.

Austrālijas portāls "AirlineRatings" ik gadu nosauc aviācijas nozares flagmaņus, kas bijuši veiksmīgākie gan finanšu darījumos, gan inovāciju ieviešanā savos lidojumos, gan drošības, vides un personāla motivācijas jautājumos. "Air New Zealand" bija pirmie visos mūsu izvirzītajos kritērijos, un tas ir nebijis gadījums," rezultātus "CNN Travel" komentējis portāla galvenais redaktors Džefrijs Tomass.

Arī Austrālijas aviolīnija "Qantas" ieguvusi trīs nominācijas – labāko atpūtas telpu, labākās ēdināšanas un labāko iekšzemes lidojumu servisa nominācijās.

No Eiropas aviokompānijām prestižajā topā iekļuvušas "British Airways"(6. vieta) un "Lufthansa" (10. vieta).

Savukārt par aviosabiedrību, kas piedāvā labākos biznesa klases lidojumus, "AirlineRatings" nosaucis "Virgin Australia", bet pirmās klases lidojumus (First Class) – Abu Dabī bāzēto "Etihad Airways".

Aviokompāniju "Emirates" aviācijas portāls nosaucis par vienu no "pionieriem pasažieru izklaidēšanā" un tā ieguvusi balvu "Labākā pasažieru izklaidēšana lidojumā".

Par zemu cenu un drošu lidojumu veiksmīgu apvienošanu "AirlineRatings" apbalvojis "Virgin America" Ziemeļamerikas un Dienvidamerikas kontinentos, "Norwegian" Eiropā, "Kulula.com" Āfrikā un Tuvajos Austrumos, kā arī "Scoot" Āzijā un Klusā okeāna salās.

Savukārt tālo lidojumu nominācijā laurus plūkušas "Delta Air Lines" (Amerikas), "Virgin Atlantic" (Eiropa), "Etihad" (Tuvie Austrumi/Āzija), un "Singapore Airlines" (Āzija/Klusais okeāns).

"AirlineRatings" top 10 aviokompānijas 2017. gadā

1. "Air New Zealand"
2. "Qantas"
3. "Singapore Airlines
4. "Cathay Pacific"
5. "Virgin Atlantic"/"Virgin Australia"
6. "British Airways"
7. "Etihad Airways"
8. "All Nippon Airways"
9. "Eva Air"
10. "Lufthansa"

Jau ziņojām, ka nesen paziņotas arī šī gada labākās lidostas un jau tradicionāli par labāko nosaukta Singapūras lidosta, bet šajā topā iekļuvusi arī Tallinas lidosta. Vairāk lasiet šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!