Foto: Shutterstock

Kā ik gadu, arī šogad "The Post Office" izdevis pētījumu jeb pilsētu izmaksu barometru, kurā apkopotas ceļošanai izdevīgākās Eiropas pilsētas. Ja pērn Rīga bija starp trim lētākajām, tad šogad Latvijas galvaspilsēta ierindojas septītajā vietā.

"Post Office" pētījumā tiek izvirzītas ceļošanai izdevīgākās pilsētas, ņemot vērā cik lielus līdzekļus vajadzētu iztērēt, dodoties uz konkrēto galamērķi brīvdienās. Šajā pētījumā tiek ņemtas vērā gan izmaksas, lai vienkārši padzertu kafiju, gan būtiskāko apskates objektu ieejas maksas, kā arī nakšņošana divām personām trīszvaigžņu viesnīcā un citas nianses, skaidro CNN.

Šogad pirmajā vietā jeb par visizdevīgāko brīvdienu galamērķi atzīta Lietuvas galvaspilsēta Viļņa. Pētījumā skaidrots, ka brauciens no un uz lidostu izmaksā aptuveni divus eiro, savukārt nakšņošana divām personām izmaksās nepilnus 82 eiro. Kā teikts pilsētu izmaksu pētījumā, kopumā nedēļas nogale šajā pilsētā varētu izmaksāt aptuveni 170 eiro.

Savukārt runājot par dārgāko apmešanās vietu, jāatzīmē Reikjavīka Islandē, kura pētījumā ierindojas 49. vietā. Nedēļas nogale pēc visiem aprēķiniem izmaksātu aptuveni 540 eiro.

Lūk, valstis, kas, vadoties pēc "Post Office" veiktā pētījuma, atzīstas par izdevīgākajiem brīvdienu galamērķiem Eiropā!

  1. Viļņa, Lietuva
  2. Belgrada, Serbija
  3. Varšava, Polija
  4. Stambula, Turcija
  5. Bukareste, Rumānija
  6. Porto, Portugāle
  7. Rīga, Latvija
  8. Bratislava, Slovākija
  9. Maskava, Krievija
  10. Prāga, Čehija

Ar plašāku valstu uzskaitījumu un sīkāku izmaksu plānu vari iepazīties pilsētu izmaksu barometrā šeit.

Ko apskatīt pēc šiem aprēķiniem izdevīgākajā brīvdienu galamērķī Eiropā? "Tūrisma Gids" turpinājumā sniedz pāris idejas atpūtai Viļņā!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!