Foto: Shutterstock

"European Best Destinations" publicētie dati liecina, ka par labāko Ziemassvētku tirdziņu šogad atzīts svētku laukums Budapeštā, Ungārijā. Uz goda pjedestāla otrā pakāpiena šajā topā vieta ierādīta Vīnes Ziemassvētku tirdziņam, bet trešā – lustīgajam tirdziņam Gdaņskā, Polijā.

Vēstīts, ka kopumā aptaujā piedalījušies vairāk nekā 280 tūkstoši respondentu. Vairāk par populārākajiem Ziemassvētku tirdziņiem dažādās Eiropas pilsētās lasi šeit.

Runājot par uzvarētāju, proti, adventes tirdziņu Budapeštā, daudziem ceļotājiem tas ilgstoši bijis viens no mīļākajiem, taču tagad tas arī oficiāli atzīts par skaistāko. Tur iespējams gan sportiski pavadīt laiku ar ģimeni, ļaujoties ziemas priekiem publiskajā slidotavā, gan arī mierpilni malkot glāzi aromātiska siltā dzēriena, paralēli nobaudot tradicionālos ungāru virtuves labumus. Kā raksta "Hungary Today", tur iespējams arī savām acī skatīt lielāko 3D gaismu šovu Eiropā.

View this post on Instagram

A post shared by nor.cs (@nor.cs) on Dec 11, 2019 at 10:16am PST


Savukārt "European Best Destinations" vēstī, ka Ziemassvētku tirdziņam Budapeštā varētu pasniegt titulu ne tikai kā skaistākajam ar vispatīkamāko svētku atmosfēru piepildītajam tirdziņam, bet arī dabai draudzīgākajam. Piemēram, tur apmeklētāji var klausīties bezmaksas muzikālos priekšnesumus, paralēli baudot dzērienu un ēdot gardumus ar dabai draudzīgiem piederumiem, savukārt svētku pārpalikumi tiek pēcāk pārstrādāti.

Ungārijas galvaspilsēta Budapešta ir viena no lielākajām un skaistākajām pilsētām Eiropā. Pilsētas skaistumu veido tās unikālā atrašanās vieta – Donavas upes abos krastos, kur satiekas plašais līdzenums austrumos un paugurainais kalnu apvidus rietumos. Tāpat Budapeštas vārds pasaulē izskanējis saistībā ar brīvdabas spa priekiem jeb gulēšanu baseinu un termālo vannu kompleksos. Ko redzēt un baudīt šajā pilsētā, lūko šeit.

Savukārt turpinājumā iepazīsties ar pilnu labāko Eiropas Ziemassvētku tirdziņu top 20!

  1. Budapešta, Ungārija
  2. Vīne, Austrija
  3. Gdaņska, Polija
  4. Brisele, Beļģija
  5. Monbeljāra, Francija
  6. Bāzele, Šveice
  7. Meca, Francija
  8. Kluža-Napoka, Rumānija
  9. Valkenburga, Nīderlande
  10. Novi Sada, Serbija
  11. Trīre, Vācija
  12. Prāga, Čehija
  13. Govone, Itālija
  14. Vinčestera, Lielbritānija
  15. Amjēna, Francija
  16. Rotenburga, Vācija
  17. Ķelne, Vācija
  18. Leipciga, Vācija
  19. Bratislava, Slovākija
  20. Bāta, Lielbritānija
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!