Foto: Publicitātes attēli
Sestdien, 15. septembrī, pulksten 11 Valmieras tūrisma informācijas centrs aicina doties veloekskursijā "Zaļie dzelzceļi", kas tiks rīkota Eiropas Kultūras mantojuma dienu laikā.

Kopējais velomaršruta garums būs aptuveni 40 kilometri, un tas vedīs pa šaursliežu dzelzceļa tiltu Valmierā, Jāņparku, Mujāniem, Zilokalnu un citām vietām. Pasākumu vadīs gide un velo entuziaste Santa Paegle.

Brauciena laikā būs iespējams uzzināt, kā tiek realizēts projekts "Zaļie Dzelzceļi" Valmierā, ko jaunu varēs sagaidīt valmierieši un pilsētas viesi. Tāpat varēs rast atbildi, vai Baznīckalnā kādreiz ir atradusies baznīca, kāpēc vienu no ciematiem sauc par Astoņjāņu ciemu, kāds bija firsta Līvena ieguldījums dzelzceļa izbūvei, kur ierīkota pietura uz šaursliežu dzelzceļa līnijas, kā izveidei pēc Otrā pasaules kara tika vākti paraksti, kā arī citiem jautājumiem.

Velobrauciena sākums un noslēgums plānots pie Valmieras tūrisma informācijas centra. Pasākums ilgs aptuveni piecas stundas, un tas būs vidējas grūtības pakāpes. Velobrauciena laikā plānota vieta atpūtai, kur ikviens varēs apēst līdzi paņemtās uzkodas un veldzēties ar dzeramo ūdeni.

Velo braukšana notiks pa asfalta, smilts un grants ceļiem. Savai drošībai brauciena laikā iesaka lietot velobraucēju ķiveres un cimdus.

Dalība velobraucienā ir bez maksas. Dalībnieku skaits pasākumā ir ierobežots, tāpēc interesenti aicināti pieteikties iepriekš, zvanot pa tālruni 26332213 vai rakstot e-pastu uz tic@valmiera.lv. Pieteikšanās iespējama arī klātienē tūrisma informācijas centrā.

  • Ko vēl aplūkot, ja ceļi veduši uz Valmieru, meklē te.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!