Otrdien, 15. septembrī, bija paredzēts lielākās Vācijas aviokompānijas Lufthansa pilotu streiks, protestējot pret priekšlaicīgas pensionēšanās ierobežošanu, bet no rīta aviokompānijas mājaslapā paziņots, ka tas nenotiks.Tomēr visu nedēļu turpināsies Francijas lielākās lidsabiedrības Air France pilotu streiks. Viņi protestē pret kompānijas ieceri attīstīt zemo cenu lidojumu biznesu.

Prognozēts, ka varētu nenotikt pat 80% no Francijas aviosabiedrības nodrošinātajiem reisiem, turklāt streiku plānots turpināt līdz svētdienai, kas būs ilgākais streiks 15 gadu laikā – kopš 1998. gada. Piloti uztraucas par to, ka zemo cenu struktūrvienības "Transavia" attīstīšana veicinās līgumstrādnieku piesaisti, kas savukārt varētu novest pie Air France pilotu līgumu pārskatīšanas. Uzņēmums "Air France-KLM" vēlas līdz 2017.gadam padarīt "Transavia" par vienu no Eiropas vadošajām zemo cenu lidsabiedrībām. Šis streiks aviosabiedrībai rada milzu zaudējumus. Tāpat kompānija jau aicinājusi pasažierus censties mainīt savus lidojumu plānus, ja tas iespējams, neieplānojot lidojumus šajā nedēļas nogalē. Tiek piedāvāts arī atgūt naudu par iegādātām biļetēm.

Savukārt Vācijā otrdien bija plānots jau ceturtais pilotu streiks trīs nedēļu laikā, kas tomēr nenotiks. Pašlaik aviosabiedrība strādājot pie tā, lai visi reisi noritētu pēc plāna, teikts uzņēmumamājas lapā. Piloti plānoja protestēt pret lidsabiedrības plāniem mainīt priekšlaicīgas pensionēšanās politiku, kas pašlaik paredz pensionēšanos no 55 gadu vecuma. Vēl gan netiek ziņots, vai panākta vienošanās starp uzņēmumu un pilotiem. Pagājušajā nedēļā streika dēļ tika atcelti 140 lidojumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!