Foto: Publicitātes attēli
Šovasar Pakrojas muižā Lietuvā uzplauks vasaras ziedu festivāls "Sapnis vasaras naktī," kura tapšanu iedvesmojusi Viljama Šekspīra luga ar šādu pašu nosaukumu, "Tūrisma Gidam" pastāstīja pasākuma pārstāve Kristīne Komarovska.

Festivāla laikā muižas teritorijā būs apskatāmas greznas divus līdz sešus metrus augstas ziedu skulptūras, no ziedu stādiem veidoti ornamenti, karaliskas ziedu kompozīcijas. Kopskaitā divdesmit seši mākslinieki–dārznieki iestādījuši vairāk nekā pusmiljons daudzkrāsainu vasaras ziedu no 150 ziedu šķirnēm, kas krāšņi ziedēs visas vasaras garumā.

Foto: Publicitātes attēli

Uz festivāla skatuves tiks izspēlētas Šekspīra lugas, būs iespēja baudīt gardus ēdienus, darboties parfīma darbnīcā un atklāt mīlas ekstrakta tapšanas noslēpumus, posties senos tērpos, baroneses pavadībā apstaigāt pili, bišu dravu, vilnas velšanas un šūšanas darbnīcu, senās tehnikas muzeju un griezties maģiskos karuseļos. Tas viss, kā sola festivāla rīkotāji, vainagosies ar krāšņām kāzām.

Foto: Publicitātes attēli

Festivāla programma norisināsies no 29. jūnija visas vasaras garumā līdz pat pirmajām salnām (septembra beigām) piektdienās, sestdienās, svētdienās, bet muiža un tās teritorija, kurā aplūkojamas ziedu skulptūras, būs atvērta arī darba dienās. Plašāk par muižu un tās iespējām vari lasīt te.

Vairāk informācijas šeit, savukārt par biļešu cenām lasi plašāk te.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!