Foto: Shutterstock
Vakariņas gandrīz 25 kilometru augstumā drīzumā varētu kļūt ne vien par utopisku ideju, bet pavisam reālu piedāvājumu. Franču uzņēmums "Zephalto" apņēmies jau 2024. gadā savus klientus nogādāt 25 kilometru augstumā, kur baudīt elpu aizraujošus skatus, "Michelin" zvaigžņu maltīti un izsmalcinātus franču vīnus, vēsta "CNN Travel".

Kosmosa tūrisma uzņēmums "Zephalto" sācis pārdot vietas nākamajiem braucieniem ar spiediena kapsulu "Celeste", kas piestiprināta pie stratosfēras balona. Tā pacelsies 25 kilometru augstumā, ļaujot viesiem aplūkot Zemi no augšas, vienlaikus baudot "Michelin" zvaigžņu vakariņas un izsmalcinātus franču vīnus.

Biļetes iepriekšrezervācijai maksā 10 tūkstošus eiro, taču kopumā par vakariņām debesīs gardēžiem nāksies šķirties no 120 tūkstošiem eiro. Lidojumi būs pieejami visu vecumu cilvēkiem, un iepriekšēja apmācība nav nepieciešama.

"Zephalto" atklāja, ka visas vietas lidojumiem līdz 2025. gada vidum jau ir rezervētas, taču šobrīd var pieteikties rezervācijām uz 2025. gada otro pusi. Kapsulā "Celeste" būs pieejamas sešas pasažieru un divas pilotu vietas.

"Zephalto" vadītājs uzsver, kaut arī maltīte būs īpaši izsmalcināta, tomēr ceļojuma centrālais objekts ir elpu aizraujošie skati uz Zemi. Sasniedzot nepieciešamo augstumu, kapsula trīs stundas "peldēs" virs Zemes, kas ir pietiekams laiks, lai nobaudītu ēdienus vairākās kārtās, izgaršotu labākos franču vīnus un ļautos pasakainajiem skatiem.

Taču jāņem vērā, kaut arī lidojums būs krietni augstāks nekā ierastie lidmašīnu reisi, tomēr netiks sasniegta robeža, kur pazūd gravitācija.

Uzņēmuma pārstāvji ceļojumu ar "Celeste" pielīdzina lidojumam ar lidmašīnu, tikai krietni augstāk un ar neticami greznu interjeru, ko veido franču dizainers Žozefs Dirands.

Kaut arī pagaidām nav izziņoti šefpavāri, kas gatavos maltīti, taču jau šobrīd zināms, ka ēdienkarti varēs pakārtot katra viesa vēlmēm, vienlaikus nodrošinot īpaši greznu maltīti.

Tāpat "Zephalto" informē, ka jau ir veikuši trīs testa lidojumus un plāno veikt vēl vienu 2023. gada beigās, pēc kura paredzēts pilnais lidojums. Pagaidām uzņēmums plāno ceļojumus veikt tikai no Francijas, taču nākotnē lidojumus plāno nodrošināt arī no citām valstīm.

Jāpiebilst, ka 2016. gadā dibinātais "Zephalto" nav vienīgais uzņēmums, kas plāno piedāvāt ceļojumus greznos gaisa kuģos. Arī ASV uzņēmums "Space Perspective" pašlaik ir uzsācis vietu rezervācijas braucienam ar savu kosmosa kuģi "Neptune".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!