Foto: stock.xchng
Par atteikšanos reisa pasažieriem pasniegt alkoholiskos dzērienus amerikāņu lidkompānija "ExpressJet" atlaidusi no darba stjuarti-musulmanieti, vēsta CNN.

Septembra sākumā Čarija Stenlija ASV Federālajā aģentūrā iesniegusi sūdzību par saviem darba devējiem saistībā ar diskrimināciju. Viņa norāda, ka nevienam nevajadzētu izvēlēties starp karjeru un reliģiju. Stjuartes advokāte Lēna Masija savukārt norādījusi, ka darba devēju galvenais uzdevums ir sagādāt saviem darbiniekiem drošu vidi, kurā viņi var justies brīvi un piekopt savu ticību, nebaidoties tik atlaisti.

Pēc advokātes teiktā, Stenlija darbā nav izjutusi nekādas grūtības, iekams kāda viņas kolēģe pasūdzējusies par pārāk lielu darba apjomu, jo Stenlija atsakās pasažieriem pasniegt dzērienus, kas satur alkoholu. Savukārt cita stjuarte iesniegusi sūdzību, ka Stjuarte darba laikā nēsā musulmaņu galvas lakatu, tādējādi pārkāpjot uzņēmuma apģērba noteikumus.

Augusta beigās "Express-Jet" Stenlijai nosūtīja paziņojumu, ka viņa uz gadu ir atstādināta no saviem pienākumiem, un ieteica meklēt jaunu darbu. Aviokompānijas preses sekretārs atteicies apspriest Stenlijas sūdzību, kas arī izraisīja skandālu.

Čarija Stenlija "ExpressJet" nostrādājusi trīs gadus, bet islāmu viņa pieņēmusi pirms diviem gadiem. Šā gada 1. jūnijā viņa vērsās pie kompānijas vadības ar lūgumu izstrādāt vienošanos, kas atļautu viņai neapkalpot pasažierus, kas pasūtījuši alkoholiskos dzērienus, jo viņas reliģiskie uzskati ne tikai neļauj lietot alkoholu pašai, bet arī pasniegt to citiem.

"ExpressJet" ir ASV reģionālā aviokompānija, kuras mītne atrodas Hjūstonā. 2009. gadā pasaules aviokompāniju sarakstā tā ar 244 lidaparātu vienībām atradās 14. vietā pēc lidmašīnu skaita.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!