Horvātijā ir vairāk, kā tūkstoš salas un neskaitāmas pludmales – gan smilšainas, gan klinšu ieskautas. Vidusjūras klimats, kristāldzidrais, tīrais jūras ūdens un ceļojuma cena sākot no 200 latiem, vilina arvien vairāk tūristus izbaudīt Horvātijas pludmaļu jaukumus.

Tā kā Horvātija tūristu skaita ziņā sāk "iekabināt" tādām tradicionālām vasaras atpūtas vietām, kā Itālijas kūrortpilsētas, Maljorka un Kosta Brava, žurnāls "Eurotag" sagatavojis labāko Horvātijas pludmaļu apskatu.

Vairāk nekā 2 tūkstošus garajā Adrijas jūras piekrastē plešas klinšainas oļu pludmales, taču sastopami arī smilšu liedagi. Klinšaino pludmaļu bieži viesi ir jūras eži, tāpēc baudot ūdens priekus, ieteicams atcerēties par speciālajiem apaviem.

Viens no iecienītākajiem tūristu reģioniem Horvātijā ir Istrijas pussala valsts ziemeļos, kā arī Rabas sala Kvarneras līcī tāda paša nosaukuma salu grupā. Garākās Dalmācijas pludmales joslas sākas pie Pagas salas, kur atrodas arī slavenā ballīšu pludmale Zrće.

Pirmo vietu žurnāla sastādītajā topā ieņem Zelta raga pludmales, kuras mainās gadalaiku un vēja virziena ietekmē. Zelta rags atrodas Dalmācijas reģionā un iestiepjas jūrā gandrīz puskilometru tālu. Raga dienvidu daļā izvietojušās ģimeņu pludmales un vindsērfinga zona, bet ziemeļu pludmales paredzētas nūdistiem.

Pusotru kilometru garajā Rabas salas pludmalē notiek pludmales volejbola turnīri, te labprāt vasaru bauda arī vindsērfinga, paraseilinga un niršanas mīļotāji. Taču Rabas salas pludmalē brīvdienas droši var pavadīt arī ģimenes ar bērniem.

Punta Rata pludmale Brelā ir tik ainaviska, ka žurnāls "Forbes" 2004. gadā to minējis, kā vienu no skaistākajām Eiropas piekrastēm. Punta Rata ir priežu meža ieskauta un runā, ka tieši te ir visdzidrākais ūdens.

Lielās pilsētas parasti nevar lepoties ar labām pludmalēm, taču Dubrovniki šajā ziņā ir izņēmums. Dubrovniku pludmale sasniedzama 3 minūšu gājienā no vecpilsētas, bet ar laivu vai prāmi var aizbraukt līdz Lopudas salai, kur var baudīt smilšu pludmaļu jaukumus.

Susaka ir vienīgā Adrijas jūras sala, kurā ir kāpas. Laiskās atpūtas cienītāji var sauļoties smilšu pludmalēs, bet niršanas mīļotāji - doties jūras dzīlēs izpētīt divu nogrimušu kuģu vrakus. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!