Foto: Publicitātes attēli

Mazsalacā 15. augustā tiks rīkots pasākums, kas palīdzēs izzināt dabu un jo īpaši ūdens pasauli un mazsalaciešu lepnumu – Salacas upi. To organizē biedrība "Jauniešu vētra" un pievienoties aicina ikvienu dabas draugu un ieinteresēto.

Valtenberģu muižas parkā, Parka ielā 31, sestdien pulksten 15.30 aicināti pulcēties visi interesenti, lai kopā dotos dabā un sekotu līdzi tās norisēm līdz pat vēlai vakara stundai. Dalība pasākumā ir bez maksas, līdzi ņemot vien labu noskaņojumu un zinātkāri.

Pasākuma pirmajā daļā visi dabas draugi varēs tuvāk iepazīt ūdens un apkārtējās vides daudzveidību, piedaloties ūdensdzīvnieku un ūdensaugu nodarbībā, sekot līdzi spāru pārvēršanās ciklam, kā arī iepazīt Salacas apkārtnē mītošos putnus.

Mazākie pasākuma dalībnieki varēs piedalīties aizraujošās vides spēlēs, kas būs veidotas ūdens tematikā, piemēram, atpazīstot ūdenī mītošās zivis. Jautras izdarības solās būt arī gatavojot ābolu sulu. Katrs varēs pielikt savu artavu tās gatavošanā, maļot ābolus ar velosuluspiedi, kas būs tikpat viegli kā braukt ar velosipēdu. 

Foto: Publicitātes attēli

Pasākuma otrajā daļā, kad jau sāks satumst, tiks rīkotas kuģīšu sacensības, bet pētnieki dosies tumsas biezokņos, lai meklētu naktstauriņus muižas parkā un pie Salacas upes. Savukārt pie pašas Valtenbergu muižas sanākušie tiks izklaidēti ar ēnu teātri.  

Dabā valdošo maģisko atmosfēru papildinās kokļu, akordeona un bungu skaņas. Tās katra sirdī ielies prieku un pacilājošu sajūtu, ļaujot vēl vairāk savienoties ar dabu. Vakara noskaņās būs arī iekurts ugunskurs, silta tēja un "skautu maizītes".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!