Piedāvājam paviesoties Ķekavā vai Kuldīgā uz kādu no velobraucieniem vai doties uz Salacgrīvu, lai kopīgi palaistu plostu Salacā, vai Jūrmalā atklāt vasaras sezonu, bet varbūt paviesoties Dobelē uz ceriņu ziedēšanas svētkiem.

Plosta laišana Salacā

Foto: Publicitātes foto

Veloprieki Kuldīgā

Foto: Zigismunds Zālmanis, Jeļizaveta Iļjina

Visi velobraucēji aicināti uz Kuldīgu, kur 23. maijā norisināsies Velofestivāls, Velodiena un Velonakts. Šis būšot lielākais nekomerciālais pasākums Latvijā, un jau astoto gadu tas tiek rīkots Kuldīgā. 

No plkst. 10.00 līdz pat plkst. 17.00 varēs apskatīt foto kluba "Divas upes" izstādi brīvā dabā "Velo pēdas Kuldīgā". Savukārt lielā pasākuma atklāšana kopā ar ritma apvienību "Pulsa efekts" notiks plkst. 11.00. Pēc atklāšanas, plkst. 11.30, visi aicināti uz velodienas parādi, kurai varēs sekot līdzi maršrutā pa Pētera, Liepājs, Dzirnavu ielu līdz Bānīša ceļam. 

Savukārt Lielais velobrauciens notiks pa maršrutu pa Īvandes, pa Ēdoles un Padures apkārtni. Savukārt no plkst. 13.00 visi aicināti apmeklēt Dienas programmā paredzētos pasākumus ar Bānīša telti, Eiropas Mobilo izziņu platformu un citām aktivitātēm. Dienas izskaņā notiks arī radošā darbnīca "Esi spožs un drošs!", kā arī DIP DAP čempionāts un citas aktīvas norises. 

Vairāk informācijas: www.velokuldiga.lv

Jūrmalā dos startu vasarai

Foto: LETA

Jūrmalas kūrorta sezonas atklāšanas svētki pilsētu ieskandinās jau sestdien, 23. maijā.

Jūrmalas pilsētas iedzīvotāji un vies tiks gaidīti jau no plkst. 13.00 uz tradicionālo svētku gājienu, kas vedīs no Dzintaru Mežaparka pa Jomas un Pilsoņu ielām uz Majoru pludmali, kur notiks svinīgā zilā karoga pacelšana. 

No plkst. 14.00 Dzintaru Mežaparkā būs dažādas atrakcijas ģimenēm ar bērniem. Šajā pašā laikā norisināsies arī atvēro durvju diena Dzintaru koncertzālē. Tāpat plkst. 14.00 uz Horna dārzu aicināti visi mūzikas, mākslas un garšas baudītāji. Svētki tiks noslēgti ar Vakara koncertu Majoru pludmalē plkst. 19.00, kur uz skatuves uzstāsies DJ Toms Grēviņš, grupa "Musiqq" un "Intrumenti". Būs arī svētku uguņošana. 

Vairāk informācijas www.jurmala.lv

Smilšu skulptūras Jelgavā

Foto: DELFI

Velobraucēju svētki arī Ķekavā


Meklēt laimītes Dobeles ceriņos

Foto: Shutterstock

Pēdējā iespēja uzkāpt uz Titānika

Foto: Publicitātes foto

Vasarsvētki baznīcās un pat pilī

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!