Foto: AFP/Scanpix

Dubaijā bāzētā aviokompānija "Emirates" paziņojusi, ka jau no nākamā gada 1. februāra regulāri nodrošinās pasaules garāko lidojumu. Tas ik dienas notiks no Dubaijas uz Panamu, ziņo CNN.

Kā paziņojusi aviokompānija, lidojums ilgs 17 stundas un 35 minūtes bez nosēšanās, pieveicot aptuveni 13,8 tūkstošus kilometru.

Šis maršruts pārspēs līdzšinējo pasaules līderi garāko lidojumu sarakstā – "Qantas Airways" nodrošināto lidojumu no Sidnejas Austrālijā uz Dalasu ASV, kas aizņem nedaudz mazāk par 17 stundām. Interesanti, ka atsaucoties uz Bloomberg Business, CNN aprēķinājis, ka lidojuma garums uz Dalasu ir tikai nieka 17 kilometrus īsāks, nekā jaunais reiss no Dubaijas uz Panamu.

Pasaules garākajā reisā kursēs lidmašīna Boeing 777-200LR, kura vienlaicīgi var uzņemt 256 pasažierus. Tā var pārvedāt arī 15 tonnas lielu kravu. 

Šis būs aviokompānijas "Emirates" pirmais maršruts uz Centrālameriku, kas ļaus savienot Tuvo Austrumu biznesa centru Dubaiju ar Panamu un tālāk arī Dienvidameriku un Karību reģionu, teikts kompānijas paziņojumā.

"Emirates" reiss no Dubaijas ik dienu izlidos pulksten 8.05 no rīta pēc vietējā laika un Panamā ieradīsies pulksten 16.40 pēc vietējā laika. Savukārt reiss atpakaļ izlidos pulksten 22.10 no Panamas un Dubaijā ieradīsies pulksten 23.55 nākamajā dienā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!