Foto: Shutterstock
Pasaules gastronomijas pilsētu asociācijas "Délice" eksperti, kas šajās dienā viesojas Rīgā, īpaši novērtējuši Latvijas rabarberu ēdienus, kā arī bijuši pārsteigti par radošajiem jaunajiem pavāriem, tā pavēstījusi RD Ārlietu pārvaldes pārstāve Linda Puķīte.

Eksperti, kas Rīgā uzturējās trīs dienas, šajās dienās baudījuši maltītes visdažādākajos Rīgas restorānos un gandrīz katrā ar interesi izbaudījuši rabarberu ēdienus, kādu daudzās dienvidu valstīs vispār nav. Tāpat viņi tikušies ar jaunajiem Latvijas pavāriem, lai apmainītos ar pieredzi, kā arī rādītu dažādu ēdienu pagatavošanas meistarklases.

Pārtikas nozares profesionālo skolu pārstāvjiem bijusi iespēja tikties ar "Délice" ekspertiem diskusijā Rīgas domē, lai pārrunātu kulinārās tendences Latvijā un pasaulē.

Vēlāk "Délice" ekspertu secinājumi par Rīgas kulināro mantojumu atspoguļosies arī tīkla kopējā mājaslapā, kas popularizē gastronomo tūrismu, informācija par Rīgas labākajiem pavāriem un ēdieniem caur tīklu tiek izplatīta starp nozares pārstāvjiem tā pārstāvētajās valstīs, norāda Puķīte.

Kā ziņots, Rīga ir pasaules gastronomijas pilsētu apvienības "Délice" biedre, kas palīdz popularizēt pilsētu, tās augstvērtīgo kulināro mantojumu un veselīgu uzturu. Dalība apvienībā dod iespēju veidot profesionālu sadarbību starp sabiedriskās ēdināšanas, gastronomijas un profesionālās izglītības nozares pārstāvjiem apvienības dalības pilsētās.

Pasaules gastronomijas pilsētu apvienības "Délice" aktivitātēs Rīgas dome sadarbojas ar Rīgas Tūrisma attīstības biroju, biedrību "Pavāru klubs" un Latvijas Viesnīcu un restorānu asociāciju.

Patlaban pasaules gastronomijas pilsētu apvienībā ir 21 pilsēta: Barselona, Birmingema, Bordo, Brisele, Čikāga, Gēteborga, Helsinki, Lozanna, Leipciga, Liona, Lisabona, Madride, Monreāla, Orhūsa, Osaka, Puebla, Rabata, Rīga, Sentluisa, Stavangera un Turīna.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!