Okeāns, viļņi, saule un adrenalīns - tā ir sērfošana. Lai izbaudītu vilni, viss, kas jums vajadzīgs ir sērfa dēlis, drosme un atbilstoša pludmale. Gribat ķert lielo vilni, kā Patriks Sveizijs un Keanu Rīvs filmā "Point Brake"? Dodaties uz pasaules labākajām sērfošanas pludmalēm!

Zelta krasts, Austrālija


Vienas no pasaulē labākajām pludmalēm un labākajiem viļņiem meklējami Austrālijā – ideālā kombinācija sērfošanas entuziastiem. Zelta krasts ir sestā lielākā Austrālijas pilsēta, kas atrodas kontinenta austrumu krastā. Pilsētas nosaukums jau visu izsaka – ne velti šis ir viens no populārākajiem sērfotāju galamērķiem, kas tiek saukts par sērfotāju paradīzi. Zelta krastā var baudīt saulaino subtropu klimatu, siltos Klusā okeāna ūdeņus un pludmales 70 kilometru garumā. Savukārt vakarus var pavadīt vietējos restorānos, naktsklubos un ballītēs. Labākos viļņus jāķer no marta līdz jūnijam vai no septembra līdz decembrim.

Džefrija līcis, Dienvidāfrikas Republika


Šis ir viens no pasaules slavenākajiem sērfotāju galamērķiem, kas atrodas Dienvidāfrikas Republikas dienvidu krastā. Reiz Džefrija līcis bija tikai neliels zvejnieku ciematiņš, bet nu tas ir kļuvis par populāru sērfotāju magnētu, kurā ik gadu jūlijā pasaules labākie sērfotāji tiekas Billabong sērfošanas festivālā. Šī ir vieta, kur pilnībā nodoties viļņiem, jo Džefrija līcis ir salīdzinoši nomaļa vieta bez milzīgiem kūrortiem. Jūsu vienīgā kompānija būs sērfotāji. Laika apstākļi šeit ir lieliski visa gada garumā, tomēr vislabākie viļņi ir no maija līdz augustam. Ķerot viļņus nedrīkst aizmirst, ka šī ir arī haizivju iecienīta teritorija.

Oahu, Havaju salas

Kalifornija, ASV

Kostarika

Indonēzija


Šī ir valsts, kur noteikti vēlētos nokļūt ikviens sērfošanas entuziasts. Indonēzijā ir tūkstošiem salu ar lieliskām pludmalēm, tādēļ sev piemērotus viļņus šeit atradīs gan iesācēji, gan rūdīti profesionāļi. Vislābākie viļņi meklējami valsts rietumos un dienvidos, Indijas okeāna krastā. Viena no sērfotāju iecienītākajām vietām ir Mentawai salas, kas atrodas uz rietumiem no Sumatras krastiem. Aktīvākā sērfošanas sezona šeit ilgst no marta līdz oktobrim, bet pašus lielākos viļņus varēs noķert no jūnija līdz septembrim. Arī Bali sala ir kļuvusi ne tikai par tūristu, bet arī par sērfotāju meku. Vienas no populārākajām sērfošanas vietām ir Kuta pludmale un Bukit pussala, kur labākie viļņ ir no aprīļa līdz novembrim.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!