Foto: Publicitātes foto
No piektdienas, 27. marta, Rīgas Sporta manēžā varēs apskatīt izstādi TITANIC The EXHIBITION.

Izstādi veido vairāk nekā 375 vēsturiski artefakti, kas atradās uz Titānika vai tā līdzinieka – kuģa Olimpija (Olympic), līdz ar to šī būšot reta iespēja iepazīt dzīvi uz lielā kuģa, pirms tas nogrima okeāna dzelmē. Eksponātu vidū ir priekšmeti, kas tnocelti no kuģa īsi pirms tā došanās ceļā uz Ņujorku, atrasti jūrā tūlīt pēc katastrofas, tādi, kurus paņēma līdzi izdzīvojošie pasažieri, kā arī priekšmeti no Džeimsa Kamerona 1997.gada filmas, kuru vidū ir arī leģendārā briljanta Okeāna Sirds kopija, kā arī Keitas Vinsletas un Leonardo Di Kaprio tērpi. Izstādē būšot iespējams arī nofotografēties uz "Titānika" klāja un saņemt profesionāli apstrādātu fotogrāfiju, kura līdzināsies filmas kadriem – arī slavenajam kadram kuģa priekšgalā.

Foto: AP/Scanpix

Visas izstādes ekspozīcijas apskatīšana aizņem aptuveni 80 minūtes, informē tās organizatori.

Savukārt jau ceturtdien, 26. martā, pulksten 13.00 Rīgas Sporta manēžā plašsaziņas līdzekļu pārstāvji aicināti uz TITANIC The EXHIBITION atklāšanas preses konferenci. Tās laikā - ekskluzīva video un foto iespēja galerijās un vienīgā iespēja satikt izstādes veidotājus un starptautiskos organizatorus no Lielbritānijas un ASV.

Izstādes tapšanai un jaunumiem var sekot līdzi sociālajos tīklos Facebook un draugiem.lv.

Izstāde jau bijusi apskatāma Igaunijā, Tallinas hidroplānu ostā "Lennusadam", Jūras muzejā, kas izvietots vēsturiskajos celtniecības angāros.

"Titāniks" devās savā pirmajā un vienīgajā reisā no Eiropas uz Ameriku 1912. gada 10.aprīlī, un uz tā bija 2200 pasažieru. Četras dienas vēlāk, 14.aprīlī, laineris sadūrās ar milzīgu aisbergu un 15.aprīlī nogrima. Katastrofā bojā gāja vairāk nekā 1500 cilvēku.

Izstādi Latvijā organizē SIA Delfi Entertainment. Izstādes eksponāti pieder ASV uzņēmumam White Star Memories, kas ir lielākais ar Titāniku saistīto objektu kolekcionārs pasaulē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!