Foto: PantherMedia/Scanpix

Lidmašīnai, kas devās no Ņūarkas (Newark) uz Denveru ASV, nācies veikt piespiedu nolaišanos Čikāgā, jo apkalpojošais personāls nespēja izšķirt pasažieru strīdu. Konflikts izcēlies par kādas neatļautas ierīces, kas neļauj priekšā sēdošajam krēslu atgāzt guļus pozīcijā, izmantošanu.

Šāda ierīce, kas aizsargā ceļus, maksā aptuveni 22 dolārus, bet tā lielākajā daļā aviokompāniju lidmašīnu ir aizliegta, tostarp arī United Airlines, kuras lidojuma laikā notika minētais konflikts. Kāds 48 gadus vecs vīrietis izmantojis ierīci, lai nostiprinātu galdiņu, uz kura uzlicis portatīvo datoru, tā neļaujot priekšā sēdošajai sievietei krēslā atlaisties guļus pozīcijā. Kad stjuarte lūgusi viņu noņemt ierīci, vīrietis atteicies. Tas sadusmojies priekšā sēdošo sievieti, kura pielēkusi kājās uz uzgāzusi vīrietim ūdeni no savas krūzes. Konflikts saasinājies tik ļoti, ka lidmašīna lūgusi iespēju nosēsties Čikāgas O'Hāra lidostā, atsaucoties uz Transporta drošības administrāciju (TSA), informē britu laikraksts The Guardian.

Policija un TAS tikušies ar abiem pasažieriem, bet pēc sarunas atzinuši, ka šis ir klientu servisa jautājums. Tomēr lidmašīna turpinājusi ceļu bez abiem strīdniekiem un ieradusies galamērķī ar pusotras stundas nokavēšanos.

Abi pasažieri sēdējuši lidmašīnas "economy plus" zonā, kas paredz papildu vietu kājām. Policija un aviokompānija viņu vārdus neatklāj.

Kā paziņoja lidostas administrācija, pasažieri netika arestēti, bet ASV Federālā Aviācijas administrācija, kas ir atbildīga par aviopārvadājumiem, var sodīt strīdniekus ar līdz pat 250 tūkstošus dolāru (aptuveni 190 tūkstoši eiro) lielu soda naudu, jo tie neievēroja lidojuma noteikumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!