Foto: Reuters/Scanpix/LETA
"Airlaine Ratings", izanalizējot 385 lidsabiedrības, ir izziņojusi 20 drošāko aviokompāniju un desmit drošāko zemo cenu aviokompāniju sarakstu 2021. gadam.

Lai izveidotu pasaulē drošāko aviokompāniju sarakstu, "Airline Ratings" ik gadu ņem vērā plašu faktoru loku, tostarp avāriju un nopietnu incidentu reģistru, dažādu auditu rezultātus, kā arī gaisa kuģu flotes vecumu. Ņemot vērā visus faktorus, pirmajā vietā izvirzīta Austrālijas lidsabiedrība "Qantas", taču '"Airline Ratings" redaktors Džefrijs Tomass izceļ, ka visas šīs lidsabiedrības izceļas ar drošību, inovācijām un jauniem lidaparātiem.

"Qantas" drošākās aviokompānijas titulu ieguvis no 2014. gada līdz 2017., 2018. gadā konkrēts uzvarētājs netika nosaukts, jo konkurence bija pārāk sīva, taču 2019. un 2020. gadā lidsabiedrība "Qantas" jau atkal tika kronēta kā drošākais pasažieru pārvadātājs, teikts CNN.

Drošāko pasaules aviokompānjiu tops:

  1. "Qantas";
  2. "Qatar Airways";
  3. "Air New Zealand";
  4. "Singapore Airlines";
  5. "Emirates";
  6. "EVA Air";
  7. "Etihad Airways";
  8. "Alaska Airlines";
  9. "Cathay Pacific Airways;
  10. "British Airways";
  11. "Virgin Australia"/"Virgin Atlantic";
  12. "Hawaiian Airlines";
  13. "Southwest Airlines";
  14. "Delta Air Lines";
  15. "American Airlines";
  16. "SAS";
  17. "Finnair";
  18. "Lufthansa";
  19. "KLM";
  20. "United Airlines".

Savukārt kā drošākās zemo cenu aviokompānijas alfabētiskā secībā minētas "Air Arabia", "Allegiant", "easyjet", "Frontier", "Jetstar Group", "Jetblue", "Ryanair", "Vietjet", "Westjet" un "Wizz". Izvēloties šīs kategorijas aviokompānijas, uzmanība tika pievērsta tikai nopietniem starpgadījumiem.

Džefrijs Tomass izcēla, ka katru dienu lidsabiedrības saskaras ar starpgadījumiem, kas daudzkārt ir saistīti tieši ar lidmašīnas tehnisko stāvokli, ne konkrētās lidsabiedrības problēmām, bet tieši tas, kā aviokompānijas pārstāvji rīkojas attiecīgajās situācijās, nošķir labu no nedrošas aviokompānijas.

Savukārt "Airline Ratings" Latvijas lidsabiedrību "airBaltic" iekļāvusi starp divdesmit pasaules aviokompānijām, kuras visveiksmīgāk īstenojušas Covid-19 izplatības ierobežošanas pasākumus. "airBaltic" ir izpildījusi visus kritērijus, līdz ar to saņemot augstāko vērtējumu – septiņas no septiņām zvaigznēm, pastāstīja pastāstīja "airBaltic" pārstāvji. Papildus tam lidsabiedrība ir arī saņēmusi maksimālo septiņu zvaigžņu novērtējumu ikgadējā lidsabiedrību drošības ziņojumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!