Ceļot uz Japānu kļuvis lētāk, nekā tas bijis ilgu laiku, atsaucoties un pētījumu par šīs ziemas tālo galamērķu cenām, raksta "The Telegraph".

Japāna parasti uzskatīta par dārgu, lai arī iecienītu galamērķi. Šoruden konstatētais ir labas ziņas tiem, kuri turp vēlas doties šoziem – brīvdienu izmaksas Japānas galvaspilsētā Tokijā kļuvušas uz pusi lētākas, nekā tās bija 2013. gadā. Tādējādi Japāna kļuvusi par trešo lētāko tālo galamērķi "Post Office Travel Money" sarakstā.

Sarakstā salīdzinātas 10 tūristiem nepieciešamu lietu izmaksas dažādās valstīs. Kombinācija, kad angļu mārciņas vērtība ir stabila un augsta, bet Japānā cenas būtiski samazinājušās – līdz pat 22% galvaspilsētā – padarījusi Tokiju par īpaši izdevīgu galamērķi tālam ceļojumam. Tādēļ likumsakarīgi, ka jau šogad Japānā ļoti pieaudzis ceļotāju skaits no Apvienotās Karalistes.

Arī lidojumi uz Japānu šogad kļuvuši lētāki. Tomēr tas attiecas arī uz cietiem tālajiem lidojumiem, īpaši no Lielbritānijas, raksta "The Telegraph".

Minētajā pētījumā secināts, ka lētākais tālais galamērķis šogad ir Bali, kam seko Keiptauna. Tām seko jau minētā Tokija un arī Malaizija.

Savukārt, piemēram, Kostarikā, kurp nesen sākusi lidot aviokompānija "British Airways", izmaksas sākušas pieaugt. Tomēr tā vēl joprojām saglabājusi 10 vietu lētāko tālo galamērķu sarakstā. Savukārt ceļojumi uz ASV un Karību salām kļuvuši dārgāki, jo dolāra vērtība pieaugusi. Arī ceļojumi uz Austrāliju šoziem būs dārgāki, prognozē britu laikraksts.

10 lietas, kas jāzina, dodoties uz Japānu

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!