Foto: Shutterstock
Šovasar lidsabiedrība "Vueling" reizi nedēļā piedāvās lidojumu maršrutā no Rīgas uz Barselonu. Savukārt Grieķijas lielākā lidsabiedrība "Aegean Airlines" šovasar atvērs jaunu lidojumu maršrutu no Rīgas uz Atēnām, pastāstīja Rīgas lidostas pārstāve Sarmīte Rinmane.

No 25. jūnija lidsabiedrība "Vueling" piedāvās lidojumus no Rīgas uz Barselonas Elpratas lidostu. Lidojumi paredzēti sestdienās – pulksten 5.25 no Rīgas un pulksten 23.55 no Barselonas. Vasaras sezonā iknedēļas lidojumos būs iespējams kopumā pārvadāt vairāk nekā 4000 pasažieru, aprēķinājusi aviosabiedrība. Reisi tiks veikti ar Airbus A320 tipa lidmašīnu, kurā ir 180 sēdvietas.

Barselonas Elpratas lidosta ir lidsabiedrības "Vueling" galvenā lidosta. Līdz ar šī maršruta atklāšanu Latvijas iedzīvotājiem būšot iespēja lidot ne tikai uz Barselonu, bet arī uz dažādiem īpaši pievilcīgiem vasaras sezonas galamērķiem, tādiem kā Kanāriju salas, Baleāru salas, Roma, Lisabona, Madride, Seviļa vai Bilbao.

Biļetes par pamata cenu no 74,99 eiro vienā virzienā iespējams iegādāties tīmekļa vietnē www.vueling.com, "Vueling" viedtālruņiem paredzētajā lietotnē (iOS/ Android), mobilajos portālos un ceļojumu aģentūrās.

Uz Barselonas lidostām lidojumus no Rīgas nodrošina arī aviosabiedrības "airBaltic" un "Wizz Air".

Ko apskatīt Barselonā, lasiet šeit.

Lidsabiedrība "Vueling" dibināta 2004. gada jūlijā. Divpadsmit gadus vēlāk tā apkalpo vairāk nekā 410 lidojumu maršrutus uz 162 pilsētām Eiropā, Vidējos Austrumos un Āfrikā, un tās 1000 lidmašīnu flote ir izvietota 23 bāzes lidostās.

Savukārt, veicot lidojumus maršrutā Rīga – Atēnas svētdienās, periodā no 26. jūnija līdz 25. septembrim, lidsabiedrība "Aegean Airlines" piedāvās tiešo lidojumu uz Grieķijas galvaspilsētu Atēnām. Papildus iekšzemes savienojumiem, reiss Rīga – Atēnas dos pasažieriem iespēju ceļot tālāk uz Grieķijas kaimiņvalstīm Balkānos, uz Turciju, kā arī uz pilsētām Vidējos Austrumos, uzskata aviosabiedrība.

Lidojumi notiks svētdienās – izlidojot no Rīgas pulksten 3.35, bet no Atēnām pulksten 23.40.
Pilns lidojumu saraksts un informācija par maršrutiem pieejama rezervācijas sistēmās un lidsabiedrības mājaslapā www.aegeanair.com.

Reisi tiks veikti ar Airbus A320 gaisa kuģi, kurā ir 174 sēdvietas, piedāvājot biznesa un ekonomiskās klases pilna servisa pakalpojumus, tai skaitā – bezmaksas maltītes un dzērienus, informē aviokompānija.

Atēnas ir viena no vissenākajām pilsētām pasaulē, par kuru pirmās ziņas atrodamas pirms apmēram 3400 gadiem. Senās Grieķijas laikos Atēnas bija mākslu, izglītības un filozofijas centrs, pilsēta, kurā atradās Platona Akadēmija un Aristoteļa Likejs (Licejs). Tā ir vispāratzīta kā Rietumu civilizācijas un demokrātijas šūpulis. Šodien modernās Atēnas ir kosmopolītiska lielpilsēta, Grieķijas ekonomikas, finanšu, rūpniecības un kultūras centrs.

"Aegean Airlines", alianses Star Alliance dalībniece, ir Grieķijas lielākā aviosabiedrība, kas dibināta 1999. gadā. 2015. gadā "Aegean Airlines" pārvadāja 11,6 miljonus pasažieru.

Ko apskatīt Atēnās, lasiet šeit.

Uz Atēnām no Rīgas lidojumus piedāvā arī "airBaltic". Vasaras sezonā no lidostas "Rīga" iespējams doties uz 79 tiešajiem galamērķiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!