Foto: Anīkšču pašvaldība
Sestdienas, 7. decembra vakarā, Ziemassvētku gaismās iededzās eglīte Lietuvas pilsētā Anīkščos. Taču uzmanību pievērsa ne tikai eglītes mirdzošais izskats, bet arī atrašanās vieta – pašvaldība to novietojusi upes vidū, ziņo "Delfi.lt".

Vēstīts, ka šāds variants egles atrašanās vietai iepriekš Lietuvā nav izmēģināts. Tā novietota uz speciālas platformas, kas ļauj eglei brīvi stāvēt ūdens viducī. Kā skaidrojusi Anīkšču pašvaldības pārstāvji, doma bijusi dažādās pilsētas vietās izvietot "Ziemassvētku valstības" pieturas punktus, un viens no tiem paredzēja arī eglītes uzstādīšanu uz upes starp diviem tiltiem. Neskatoties uz to, ka eglīte šajā vietā novietota pirmo gadu, iepriekš pilsētas svētku laikā uz ūdens atradusies arī pagaidu skatuve, kur norisinājās dažādi koncerti un aktivitātes.

Kā raksta "Delfi.lt", oktobra nogalē feisbukā tika veikta arī aptauja, kur cilvēkiem tika vaicāts, kā viņi skatās uz to, ka eglīte varētu tikt uzstādīta upes vidū. Par ideju savu viedokli izteica 33 cilvēku, kuri lielākoties bija sajūsmā, rakstot, ka tas būtu interesanti un kaut kas jauns Lietuvā. Tiesa, bija arī ļaudis, kas izteica bažas par projekta iespējamu realizāciju, kā arī nokļūšanu līdz tai, lai uzņemtu svētkiem atbilstošu foto.

Eglīte ir aptuveni 12 metrus augsta, un tā rotājas ar baltiem Ziemassvētku dekoriem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!