Foto: AP/Scanpix
Vācijas lidostās 2013. gadā bijis ievērojami vairāk atceltu vai kavētu reisu nekā 2012. gadā, kas apgrūtinājis ceļošanu aptuveni 4,8 miljoniem ceļotāju.

Pārceltu, atceltu vai kavētu lidojumu skaits pērn Vācijā krietni pieaudzis, liecina piecu lielāko Vācijas lidostu dati, ko apkopojis Amsterdamas uzņēmums EUclaim, ziņo saarbruecker-zeitung.de. Pērn Vācijā 28115 lidojumi nav notikuši vai kavējušies vairāk par trim stundām. 2012. gadā šis skaitlis bijis par 12% mazāks - 25114. Pieņemot, ka vienā reisā tiek apkalpoti vidēji 170 pasažieri, pērn aptuveni 4,8 miljonus cilvēku Vācijā skārušas neērtības saistībā ar aviosatiksmi. 

Kompensācijas par tiešām ilgu lidojuma aizkavēšanos vai atcelšanu pārsvarā bijušas robežās no 250 – 600 eiro. Par 11,874 starpgadījumiem kompensācijās samaksāti aptuveni divi miljoni eiro. Tas ir par 10 procentiem mazāk nekā pērn. Visas citas problēmas atzītas par force majeure apstākļiem, un pasažieriem šādos gadījumos nauda netiek atgriezta. 

Precīzākie bijušie lidojumi no un uz lielajām Vācijas lidostām, bet kopumā kavētie vai atceltie reisi veido tikai niecīgu daļu no apkalpotajiem lidojumiem, liecina EUclaim dati. EUclaim ir uzņēmums, kas aizstāv pasažieru tiesības.

Salīdzinājumam lidostas "Rīga" lidojumu punktualitāte pērn bijusi 99,89 procenti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!