Foto: Shutterstock

Viesnīcu rezervēšanas portāls Hotels.com veicis pētījumu, salīdzinot viesnīcu cenas 59 pasaules populārākos galamērķos, un apkopojis izdevīgākos piedāvājumus, kur pavadīt luksus brīvdienas par izdevīgāko cenu. Izrādās, ka Eiropā par 100 mārciņām jeb 126 eiro daudzās vietās var pārnakšņot pat četru un piecu zvaigžņu viesnīcās, savukārt Ņujorkā un citās ASV pilsētās par šādu naudu varot palikt tikai viesnīcā ar vienu zvaigzni. Rīga pētijumā nav analizēta, bet Tallinas viesnīcu cenas atzītas par tūristu maciņam vidēji draudzīgām.

Visizdevīgāk doties luksus ceļojumā par ekonomisku cenu ir, braucot uz viduslaiku pilsētu Pizu vai Polijas galvaspilsētu Varšavu, jo tur viesnīcu cenas ir ļoti draudzīgas. Arī tādos populāros galamērķos kā Berlīnē, Lisabonā un Prāgā iespējams atrast četru zvaigžņu viesnīcas, kurās viena nakts izmaksās mazāk par 126 eiro - summu, ko portāls ņēmis par atskaites punktu, analizējot viesnīcu cenas jaunākajā Viesnīcu cenu indeksā.

No Āzijas pilsētām viesnīcu rezervēšanas portāls par izdevīgākajām atzinis Šanhaju un Džakartu.
Savukārt Ņujorkā vai Ženēvā nakšņošana ir krietni dārgāka, un par šo pašu cenu varēs izgulēties tikai istabiņā, kam piešķirta viena zvaigzne.

Labākie luksus galamērķi, kur nakšņot par 126 eiro vai lētāk, ir Piza un Varšava, kur par šādu naudu var palikt pat pieczvaigžņu viesnīcā. Laba četrzvaigžņu viesnīca par šādu summu sanāks Bali, Bangkokā, Pekinā, Berlīnē, Briselē, Budapeštā, Buenosairesā, Keiptaunā, Delī, Dublinā, Guangzovā, Stambulā, Džakartā, Lasvegasā, Lisabonā, Madridē, Marakešā un Melburnā. 

Vidēji labas viesnīcas (arī četrzvaigžņu) par šādu naudu varot atļauties Mumbajā, Prāgā, Šanhajā, Tallinā, Vīnē, Amsterdamā, Barselonā, Kankānā, Dubajā, Edinburgā, Frankfurtē, Honkongā, Milānā, Maskavā, Minhenē, Nicā, Orlando, Parīzē, Romā un Seulā.

Kā vietas, kurp labāk nebraukt, ja vēlaties lētu un kvalitatīvu atpūtu, minētas Singapūra, Sidneja, Taipeja, Tokija, Toronto, Vankūvera, Bostona, Čikāga, Londona, Losandželosa, Maiami, Monreāla, Sanfrancisko, Sietla, Venēcija, Cīrihe, Vašingtona, Ženēva un Ņujorka.

Šajā pētījumā analizētas britu biežāk izvēlēto galamērķu viesnīcas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!