Foto: Publicitātes foto
Vaidavas ezers un tam pieguļošā teritorija ir viena no iecienītākajām atpūtas vietām gan vietējiem Vaidavas pagasta, gan tuvāko novadu iedzīvotājiem, kā arī citiem Kocēnu novada viesiem. Lai atpūtu pie ūdenskrātuves padarītu daudzveidīgāku un aktīvāku, bērzu birzī blakus Vaidavas ezeram šovasar izveidots disku golfa laukums.

Pagaidām Latvijā disku golfs attīstās pamazām, bet pasaulē tas pastāv jau vairāk nekā 50 gadus. Spēlē nav vecuma ierobežojumu un prasību pēc dārga, sarežģīta inventāra. Vaidavā novietoti seši stacionārie grozi un iegādāti desmit spēlētāju komplekti. Drīzumā disku golfa spēles prieku baudīt varēs ikviens interesents.

Disku golfs Vaidavas ezera malā ierīkots projektā "Atpūties Vaidavas ezera pludmalē", ko finansē Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai Latvijas Lauku attīstības programmas 2014.- 2020. gadam apakšpasākuma "Darbību īstenošana saskaņā ar sabiedrības virzītas vietējās attīstības stratēģiju" ietvaros. netālu izveidots arī bērnu rotaļu laukums un uzstādītas divas pārvietojamās biotualetes.

Jāpiebilst, ka disku golfs un rotaļu laukums papildina pēdējos gados attīstīto ezera teritorijas atpūtas infrastruktūru – jau otro gadu Vaidavas ezera krastā darbojas "Valmiermuižas vasarnīca", kas atpūtniekus priecē ne tikai ar atspirdzinošiem dzērieniem, bet arī mierpilniem vasaras vakaru koncertiem. Savukārt iespēju iepazīt Vaidavas ezeru no laivas vai SUP dēļa piedāvā "Aktīvā tūrisma centra Eži" vasaras filiāle "Vaidaveži".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!