Foto: LETA
Oktobrī Rudens Rīgas restorānu nedēļas laikā būtiski pieaudzis restorānu apmeklētāju skaits - pasniegtas vairāk nekā 3500 īpašā piedāvājuma maltītes. Pieaug interese par restorānu kultūru, kā arī Rīgas restorānu nedēļas īpašo konceptu, kura demokrātiskais piedāvājums iedrošina apmeklēt izsmalcinātus restorānus gan Latvijas iedzīvotājus, gan pilsētas viesus. Tā portālu "Delfi" informē pasākuma rīkotāji.

Rudens Rīgas restorānu nedēļā, kas ilga no 14.līdz 20.oktobrim un tika veltīta rudens sezonas aktuālajiem produktiem, piedalījās 21 Rīgas labākais restorāns.

Starp visvairāk apmeklētajiem restorāniem ierindojās "Benjamiņš", "Ostas skati", "HE's" un "Kaļķu vārti". Kā norāda restorāna "Benjamiņš" šefpavāre Valda Medne īpaši priecē, ka starp restorānu nedēļas apmeklētājiem bija vērojams liels Latvijas iedzīvotāju īpatsvars: "Galvenais projekta mērķis ir atvest uz restorānu vietējo apmeklētāju, cerot uz viņa atgriešanos Rīgas restorānos arī turpmāk. Pateicoties īpaši rīkotajām restorānu nedēļām, apmeklētāju skaits Rīgas restorānos pieaug arī ikdienā."

Restorānu nedēļas rīkotāji - Rīgas Tūrisma Attīstības Birojs un Pavāru klubs - ir gandarīti par ievērojamo iedzīvotāju interesi, un norāda, ka īpašās nedēļas tiks rīkotas arī nākamgad. Jau decembra sākumā rīdziniekus un pilsētas viesus iepriecinās Ziemas Rīgas restorānu nedēļa.

Rudens Rīgas restorānu nedēļā piedalījās 3 Pavāru restorāns "Tam labam būs augt", Aleks, Ambiente, Avalon, BIBLIOTĒKA N°1 Restorāns, Benjamiņš, Bergs, Burkāns, Dārzs, Elements, HE's, Kaļķu vārti, La Boheme, Le Dome, Lido, Olive Oil Trading Co, Ostas Skati, Tinto, Valtera restorāns un Zaļais Maksis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!