Ir apritējis vēl viens mācību gads, tādēļ ir laiks doties vasaras piedzīvojumos kopā ar draugiem vai ģimeni. Lai kopā pavadītais laiks būtu neaizmirstams, vērtīgs un izglītojošs, "STEaMup.lv" komanda ir apkopojusi apskates un izklaides vietas, kas būs aizraujošas gan bērniem, gan vecākiem.

Dabas tuvums un meža cēlākie dzīvnieki – brieži


Vasara ir brīnišķīgs laiks, lai dotos pastaigās pa mežu ielokiem un baudītu dabas tuvumu. Savvaļas dzīvnieku dārzs – safari parks "More" ir vieta, kurp doties pusotru kilometru garā pastaigā, kā arī vērot un pabarot staltbriežus, dambriežus, muflonus un mežacūkas. Ekskursijā pa safari parku ir iespējams doties individuāli, taču, lai uzzinātu vairāk par dzīvnieku dzīvi un uzvedību, kā arī aplūkotu to ragu kolekciju, ieteicams pieteikt gidu.

Gaujas Stāvo krastu Sajūtu parks


Lai vasaras brīvlaikā neaizmirstu to, kas par dabu un tajā notiekošajiem procesiem iemācīts bioloģijas stundās, var doties ekskursijā uz Gaujas Stāvo krastu Sajūtu parku. Tā ir vieta, kur gan pētīt dabu, gan pavadīt lielisku laiku labā kompānijā. Gaujas krastā visa ģimene kopīgi var iziet baskāju taku un sajust, kādas izjūtas pēdām rada oļi, egļu un priežu čiekuri, smiltis, keramzīta gabaliņi, mizu mulča, kastaņi un citi dabas materiāli. Tāpat var doties piedzīvojumā pa tīklu parku vai taku kokos, kā arī izbaudīt pastaigu un pikniku pie Gaujas Stāvajiem krastiem, vērojot gleznainos virspalu terases atsegumus.

Izzini murkšķu ikdienas dzīvi


Vai tu zini, kā izskatās murkšķis? Murkšķis ir lielākā zemes vāvere, kas īpaši slavena ar savu ziemas miegu un spalgo svilpošanu. Murkšķu audzētavā "Jaunstuči" ir iespēja šos dzīvniekus aplūkot tuvāk, kā arī uzzināt, kā šie dzīvnieki dzīvo, ko ēd un kāpēc tik ilgi guļ ziemas miegu. Vasara ir piemērotākais laiks, lai dotos tos aplūkot, jo īpaši no maija līdz oktobrim tiem patīk izrādīties apmeklētājiem, demonstrējot savas ikdienas nodarbes.

Foto: Publcitātes foto

Vējiņu pazemes ezeri


Vējiņu pazemes ezeri ir vienīgā šāda tipa smilšakmens ala Baltijā. Šis būs lielisks piedzīvojums īstiem dabas pētniekiem neatkarīgi no to vecuma – gan pirmsskolas, pamatskolas un vidusskolas skolēniem, gan arī vecākiem. Ikvienu, kurš ir gana drosmīgs, lai dotos izpētīt Vējiņu pazemes ezerus, sagaida divas noslēpumainas alas ar dzidru ūdeni, tumšas gravas, smilšakmens atsegumi, milzīgas bedres un stāvi krasti.

Foto: DELFI

Izglītojošs piedzīvojums Brīnumzemes nometnē


Vasara ir īstais laiks, kad doties aizraujošās nometnēs. Lai izzinātu nezināmo, izprastu nesaprotamo un izspēlētu spēlējamo, jaunākiem bērniem (vecumā no pieciem līdz desmit gadiem) ir iespēja doties vēl nebijušā piedzīvojumā uz kādu no "Brīnumzeme" nometnēm. Eksakto zinātņu mīļiem ir iespēja apmeklēt nometni "Jaunais piedzīvojumu meklētājs", kuras laikā pats varēs izveidot savu zemeslodi un lidmašīnu, kā arī iemācīties izdzīvot uz vientuļas salas. Savukārt nometnē "Zinātnieks un pētniece" tiks pētīts, kas riņķo ap Sauli, kā kāpurs pārvēršas par tauriņu, kā pāris šūnas pārtop par kauliem un daudz kas cits, lai labāk izprastu, kas ir bioloģija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!